Rober Koptaş Ermenicesini yazarak başlattı: Sezen Aksu’nun 'Avcı'sı bir gecede onlarca dile çevrildi

Son günlerde iktidar kanadı tarafından hedef alınan Sezen Aksu'nun 'Avcı' adlı şarkısı, bir gecede 77 dile çevrildi. Yazar Yücel Göktürk, bunu 'dünya rekoru' olarak tanımladı.

Rober Koptaş Ermenicesini yazarak başlattı: Sezen Aksu’nun 'Avcı'sı bir gecede onlarca dile çevrildi

Beş yıl önce çıkardığı 'Şahane bir şey yaşamak' adlı şarkısı nedeniyle son günlerde iktidara yakın kişi ve medya kuruluşları tarafından hedef gösterilen Sezen Aksu'ya sanat camiasının desteği sürüyor.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz; o dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" diyerek adeta tehdit ettiği Aksu'nun 'Avcı' şarkısı, bir gecede 77 dile çevrildi.

'Çeviri zinciri', dün gece Rober Koptaş'ın şarkıyı Ermeniceye çevirmesiyle başladı. Kürtçe ve Süryanice çevirilerle boyutlandı.

'DÜNYA REKORU'

Yazar Yücel Göktürk, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Rober müthiş bir şey yaptı. 'Avcı' bir gecede 77 dile çevrildi. Dünya rekoru" dedi.

Rober Koptaş Ermenicesini yazarak başlattı: Sezen Aksu’nun 'Avcı'sı bir gecede onlarca dile çevrildi - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Sezen Aksu, 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı 'Şahane bir şey yaşamak' şarkısında geçen sözler yüzünden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere, iktidar ve iktidara yakınlığıyla bilinen kişiler tarafından hedef gösterilmişti.

Aksu'nun yazdığı şarkıda "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleri dine hakaret olarak yorumlanmış, sosyal medyada troller tarafından #sezenaksuhaddinibil hashtagi açılmıştı.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Milli Beka Hareketi, Aksu'yu, Beykoz'daki evinin önünde 'protesto' etmişti.

Etiketler
Sezen Aksu Rekor