Zülfü Livaneli'den Sezen Aksu'ya destek: Saldıranı küçültür, Sezen'i daha da büyütür

Zülfü Livaneli, Sezen Aksu'nun hedef gösterilmesini "Bu halkın bağrına bastığı Sezen Aksu’ya böyle haksız bir saldırı, saldıranı küçültür Sezen’i daha da büyütür" sözleriyle eleştirdi.

Zülfü Livaneli'den Sezen Aksu'ya destek: Saldıranı küçültür, Sezen'i daha da büyütür

İktidara yakın isimler tarafından 'Şahane bir şey yaşamak' şarkısı nedeniyle hedef gösterilen Sezen Aksu'ya Zülfü Livaneli'den destek geldi.

Bu sözleri çarpıtanların sanatla, kelimelerle, kültürle hiçbir ilgisinin olmadığını belirten sanatçı, "Sanat deryasını, daracık siyaset pencerelerinden izleyip yorum yapıyorlar" dedi. Ardından şunları kaydetti:

'CAHİL KELİMESİ HALK ŞİİRİMİZDE 'TECRÜBESİZ GENÇ', 'DÜNYAYI GÖRMEMİŞ' ANLAMINDA KULLANILIR'

"Cahil kelimesi halk şiirimizde, tecrübesiz genç, dünyayı görmemiş anlamında kullanılır. Neşet Ertaş’ın 'Cahildim dünyanın rengine kandım' türküsünde olduğu gibi. Bir halk türküsünde 'Ergen kız, cahil oğlan/ İnkardan gelinir mi' denildiği gibi.

'İLKEL BİR ZORLAMA'

Sezen’in de Adem ve Havva’nın cennetten atılmalarına yol açan hatayı gençliklerine ve bilmemeye bağlayan sözlerinden, hakaret anlamı çıkarmak ilkel bir zorlamadır. Ve bu halkın bağrına bastığı Sezen Aksu’ya böyle haksız bir saldırı, saldıranı küçültür Sezen’i daha da büyütür."

Zülfü Livaneli'den Sezen Aksu'ya destek: Saldıranı küçültür, Sezen'i daha da büyütür - Resim : 2

Etiketler
Sezen Aksu Ağrı Saldırı Zülfü Livaneli