Tarkan'dan ailelere Enes Kara çağrısı: Özgür iradelerine, istek ve seçimlerine saygı duyun

Enes Kara'nın baskılara ve gelecek kaygılarına dayanamayarak yaşamına cemaat yurdunda son vermesi üzerine kamuoyundan gelen tepkiler sürüyor. Tarkan da ailelere çağrıda bulundu.

Tarkan'dan ailelere Enes Kara çağrısı: Özgür iradelerine, istek ve seçimlerine saygı duyun

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve yaşadığı gelecek kaygısından dolayı yaşamına son verdi.

Enes Kara’ya ait notta, “Herkes doktorluktan kaçıyor, çünkü mobbing var, uzun süreli nöbetler var, hastadan şiddet görme ihtimali var, köle gibi çalışıyorsunuz, ben böyle bir gelecek istemiyorum. Bulunduğum cemaat yurdunda namaz kılma ve cemaatin dersine katılmak zorunlu, verdikleri kitapları okumak zorunlu, kendim müslüman değilim, ailem bilmiyor, buradan ayrılmak istediğimi söylediğimde hayır cevabını aldım” ifadeleri yer aldı.

Enes Kara'nın hayatına son vermesine yönelik açıklamalar sürüyor. Megastar Tarkan da konu hakkında yaptığı açıklamada ailelere seslendi.

Tarkan'ın açıklaması ise şöyle oldu:

Enes Kara'nın intihara sürüklenip hayatına son vermesine ne kadar üzüldüğümü anlatamam.

Ne yazık ki Enes Kara'nın durumunda olup korku içinde, baskı altında yaşayan, yaşam sevincini ve umudunu kaybetmiş, çaresiz binlerce genç var ülkemizde.

Ey analar babalar! İş işten geçmeden çocuklarınızın duygu ve düşüncelerine hassasiyetle, sevgiyle kulak verin, koşulsuzca yanlarında olun. Özgür iradelerine, istek ve seçimlerine saygı duyun. Önceliğimiz onların mutluluğu olmalıdır.

Yaşadıkları hayat onların hayatıdır. Çocuklarınız ne sizin malınızdır ne de size aittir. Onlar, biz anne babalar vesilesiyle dünyaya gelmiş özgür ruhlardır. Çocuklarınızın ışığını söndürmek yerine bırakın o ışıkla aydınlatsınlar yüreklerimizi.

Unutmayınız ki asli görevimiz çocuklarımızı korumak, kollamaktır. Bağnaz ve yobaz zihniyetlerin sömürülerine hizmet ettirmek değildir."

Tarkan'dan ailelere Enes Kara çağrısı: Özgür iradelerine, istek ve seçimlerine saygı duyun - Resim : 1

Tarkan'dan ailelere Enes Kara çağrısı: Özgür iradelerine, istek ve seçimlerine saygı duyun - Resim : 2

Etiketler
Ağrı Seçim Tarkan