Genco Erkal: Duruşmaya bizzat katılacağım, söyleyeceklerimi orada söyleyeceğim

Gerçek Gündem'in ulaştığı Genco Erkal, 4 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasına bizzat katılacağını bildirdi.

Genco Erkal: Duruşmaya bizzat katılacağım, söyleyeceklerimi orada söyleyeceğim

GERÇEK GÜNDEM/ Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında 4 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle dava açılan usta sanatçı Genco Erkal, yarın hâkim karşısına çıkacak.

2016 yılında yaptığı 3 sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan Erkal'a 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla dava açıldı.

Yarın (25 Kasım 2021) Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın ilk duruşması öncesi ulaştığımız Genco Erkal, duruşmaya bizzat katılacağını belirterek, "Söyleyeceklerimi orada söyleyeceğim" dedi.

'25 KASIM SABAHI BU ADRESTEYİM'

Usta sanatçı, yarınki duruşmayı da sosyal medya hesabından, "25 Kasım sabahı bu adresteyim. 16. Asliye Ceza Mahkemesi" şeklinde duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal’ın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında yapılan ihbar gerekçe gösterilerek soruşturma başlatılmıştı.

19 Nisan’da Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesine giderek savcılığa ifade veren Erkal, "Başkanlık sistemine, ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına, insanların, düşünceleri yüzünden hapis yatmalarına, doğanın katledilmesine, betonlaştırılmasına, yoksulları daha yoksul kılan bu acımasız bozuk ekonomik düzene, laik bir ülkede din olgusunun bu kadar ön plana çıkarılmasına ve sürekli dinin bir siyasi malzeme olarak kullanılmasına karşıyım" demişti.

Soruşturma sonunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Erkal hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

Erkal, geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda da, "Suçum; Twitter paylaşımlarımda Cumhurbaşkanının diplomasını sorgulamak. Kaç çocuk yapılacağına karışmasın demek. Ayder Yaylasındaki yapılaşma girişimine karşı çıkmak. Türk usulü başkanlık sistemini eleştirmek" demişti.

Etiketler
Genco Erkal