Squid Game'in yönetmeni çekmesi en zor oyunu açıkladı

Dijital yayın platformu Netflix'in izlenme rekorlarını altüst eden yapımı Squid Game'in senaristi ve yönetmeni Hwang Dong-hyuk, dizideki ölümcül oyunlardan hangisinin çekiminin daha zor olduğunu açıkladı.

Squid Game'in yönetmeni çekmesi en zor oyunu açıkladı

The Hollywood Reporter'a verdiği röportajda Hwang dizideki ilk oyun olan "Kırmızı Işık, Yeşil Işık"ın çekimlerinin kendisini zorladığını söyledi.

Yönetmen seyirciye ilk izlenimi vereceği için ilk oyunun çekiminin stresli geçtiğini ifade etti. 300'den fazla kişinin yer aldığı sahneye dair yönetmen şu ifadeleri kullandı:

İlk oyunun çekildiği zaman setteki ilk günlerden biriydi ve iyi gitmesi gerekiyordu çünkü seyirciler açısından ilk izlenim olacaktı. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak gerçekten zorlayıcıydı. Seyircilerin dizinin geri kalanını izlemek için yeterince büyük bir etkiye sahip olması gerekiyordu.

Sahneyi hayata geçirmek için 10 yıldan fazla bir süre boyunca onu hayal etmiştim. Pek çok düzeyde gerçekten en zorlu sahneydi.

Squid Game yüzlerce yoksulun büyük para ödülünü kazanmak üzere birbirleriyle yarıştığı ölümcül oyunları konu alıyor.

Söz konusu sahnedeyse büyük bir robot bebek "Yeşil Işık" dediğinde yarışmacılar hareket ediyor, "Kırmızı Işık" dediğinde de duruyordu. "Kırmızı Işık" dendiğinde hareket etmeye devam eden yarışmacılar vurularak öldürülüyordu.

Squid Game'in 2. sezonunun Yönetici karakterine odaklanması bekleniyor.

Etiketler
Netflix Rekor