Yeşilçam Sineması'nın yeni adresi belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'Yeşilçam Sineması'nın AKM'ye taşınacağını duyurdu.

Yeşilçam Sineması'nın yeni adresi belli oldu

Sinema sektörünün 25 yıllık buluşma noktası, İstanbul Beyoğlu'nun önemli noktalardan biri olan Yeşilçam Sineması'nın yeni adresi İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) oldu.

Pandemi döneminde yeterli desteği göremeyen ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle perdelerini kapatan Yeşilçam Sineması, gösterimlerini artık 'AKM Yeşilçam Sineması' olarak sürdürecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; salonda tematik gösterimler, yönetmen ve oyuncu söyleşileri, kısa ve belgesel film seçkileri ile eğitimler ve atölyeler gerçekleştirilecek.

ÇEYREK ASIRLIK BİNANIN OTELE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ KARARLAŞTIRILMIŞTI

Gösterim programında bağımsız uzun metraj filmlerin yanı sıra kısa ve belgesel filmlere de yer veren Yeşilçam Sineması yönetmen, oyuncu ve ülke temalı film haftaları ile birçok kısa ve belgesel film festivaline de ev sahipliği yapmıştı. Sinema alanında faaliyet gösteren dernek, sendika ve meslek birliklerinin sayısız eğitim programının uygulama yeri olan çeyrek asırlık sinemanın bulunduğu bina, ekonomik gerekçelerle otele dönüştürülme kararı alınması nedeniyle kapanmıştı.

Etiketler
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Turizm Yeşilçam