Pattinson, Batman olarak izleyici karşısına çıkacak... Geçmişten günümüze 'Kara Şövalye'nin serüveni

Türkiye'de de dünyayla aynı anda izlenebilecek olan Batman'ın fragmanı heyecan yarattı. Peki geçmişten bugüne Batman'in serüveni nasıldı?

Pattinson, Batman olarak izleyici karşısına çıkacak... Geçmişten günümüze 'Kara Şövalye'nin serüveni

Merakla beklenen Robert Pattinson’ın, Batman olarak seyirci karşısına çıkacağı "The Batman" filminin fragmanı yayınlandı. Filmin 4 Mart 2022’de vizyona gireceği açıklandı.

SEYİRCİYİ NELER BEKLİYOR?

Heyecan yaratan fragman sonrası Milliyet Gazetesi'nden Seyhan Akıncı, Batman'in tarihsel serüvenini yazdı. Akıncı'nın aktarımı şöyle:

"Uzun süre sıradaki Batman tartışılmış yeni Kara Şövalye’nin kim olacağı üzerine bahisler açılmıştı. İpi İngiliz oyuncu Robert Pattinson göğüsledi ve tarihteki en genç Batman oldu. “The Batman”in yönetmen koltuğunda Matt Reeves oturuyor. Filmin kadrosu en az Pattinson’ın kadar heyecan verici önemli isimlerle dolu. Sinema tarihinin en karizmatik aktörlerinden Colin Farell ve özellikle 'Big Little Lies' ile yıldızı parlayan Zoë Kravitz filmde dikkat çeken isimler.

'The Batman'de sinemaseverleri Bruce Wayne’in bir süper kahramana evrildiği ilk yılları konu edinen bir hikâye bekliyor. Genç, yakışıklı ve zengin Bruce Wayne’in ailesinin öldürülmesi sonrası başlayan intikam macerasında sinema tarihinin en ikonik kahramanlarından Batman’e kimler hayat vermedi ki?

Yeni Kedi Kadın: Zoë Kravitz

1939 yılında Bob Kane ve Bill Finger tarafından yaratılan Batman, herhangi bir özel gücü olmayışıyla sevdiğimiz diğer süper kahramanlardan ayrılıyor. Yakışıklı olduğu kadar çapkın da olan Batman’in en büyük rakibi ve kayıtsız kalamadığı Kedi Kadın olarak Michelle Pfeiffer’den Halle Berry’ye Anne Hathaway’e Hollywood’un birbirinden güzel kadın oyuncularını izledik. Kara Şövalye’nin bu defa gönlünü kaptıracağı güzel rakibi Kedi Kadın’sa Zoë Kravitz. Havalı arabası ve simsiyah kostümüyle Gotham şehrinin koruyucusu Batman’in 1943’te başlayan beyazperde macerasındaysa Val Kilmer’dan George Clooney’ye, Ben Affleck’ten Christian Bale’e kimler Yarasa Adam olmadı ki... Sinemaseverlerin en unutamadığı Kara Şövalye’nin Christian Bale olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz, en azından günümüz izleyicileri onu hep başka bir yere koydu. Ben Affleck ne yapsa olmadı gibi, Bruce Wayne olarak hafızalarda yer etmedi yakışıklı oyuncu.

Kara Şövalye’nin çizgi romanlardan ekranlara oradan da beyaz perdeye uzanan macerasında zegin ve yakışıklı Bruce Wayne’i kısaca kahramanımız Batman’i ilk canlandıran isim Lewis Wilson olmuştu. 1943 yılındaki 'Batman' isimli dizide Wilson 15 bölüm boyunca izleyicilerin karşısına Batman olarak çıkmıştı. Batman’in ekran yolculuğu birkaç yıl sonra “Batman and Robin” dizisiyle devam etti. Gotham şehrinin kahramanına bu defa Robert Lowery hayat vermişti. 1949 yılında yayınlanan dizi 15 bölüm boyunca ekranlarda kalmıştı.

Beyaz perdenin ilk Batman’i

Ekranların hâliyle Batman’in de renklendiği ilk seri ise 1966 ila 1968 yılları arasındaki “Batman” oldu. Dizide süper kahramanı canlandıran Adam West’in, Kara Şövalye ile bağı oldukça uzun sürdü. West diziden sonra çekilen dört farklı animasyonda Batman’e ses oldu. ‘80’lerin sonuna geldiğimizde Batman artık beyaz perdedeydi. 1989’daki “Batman” filminde izlediğimiz Daniel Keaton, Kara Şövalye’yi gerçek bir efsaneye dönüştüren oyuncu olarak kabul edilir. Keaton, 1992’deki “Batman Returns” adlı devam filminde yine Batman olarak karşımıza çıkar. Her Batman filmi öyle çok sevilmedi elbette... 1995’teki “Batman Forever” epey eleştilmişti. Kara Şövalye olaraksa Val Kilmer’ı izlemiştik.

George Clooney’nin kendisi bir süper kahramanken pelerine ihtiyacı yok tabii. O da bundan sebep bir defaya mahsus “Batman&Robin” ile kurgu bir süper kahraman olarak çıktı karşımıza. 1997’deki filmle Clooney de en sevilen Kara Şövalye’lerden biri olmayı başarmıştı. Ve milenyum! Uzaya gitmek ilginizi çekmiyor ya da bütçeniz yetmiyorsa (hangimizin yetiyor!) 2000’ler şu ana kadar o geri sayımdaki heyecanın yarısını bile karşılamadı desek yeridir. 2000’lerde hiç mi iyi bir şey olmadı derseniz olmaz mı? Christian Bale “Batman Begins” (2005), “The Dark Knight” (2008) ve “The Dark Knight Rises” (2012) ile Batman olarak karşımıza çıktı yanıtını veririm. Bale, Kara Şövalye’yi üçleme boyunca süper kahramanların en süperi yaptı adeta.

Christian Bale, Batman olarak o kadar sevilmişti ki Ben Affleck’in Batman olacağı açıklandığında dönemin ABD Başkanı Obama’ya Affleck’in Batman ya da başka bir süper kahraman olmasını engelleyecek bir yasa çıkarmasını isteyen bir mektup gitmişti. Affleck, 2016’da “Batman vs Superman” ve 2017’deki “Justice League” ile aprlak başlamayan Batman kariyerini sonlandırdı ve Kara Şövalye kostümünü Robert Pattinson’a devretti. Şimdi bu zorlu görev Robert Pattinson’da. Bakalım Pattinson tarihteki en genç Batman olmanın ötesinde en iyi Batman olabilecek mi?"

Fragmanı buradan izleyebilirsiniz.

Etiketler
Batman Türkiye