Sedat Peker'in 10. videosunda bahsettiği 'Sistemde 50 Yıl' kitabının konusu ne, yazarı kim?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Youtube kanalında yayınladığı 10. videoda değindiği Sistemde 50 Yıl kitabının yazarı kim?

Sedat Peker'in 10. videosunda bahsettiği 'Sistemde 50 Yıl' kitabının konusu ne, yazarı kim?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Youtube kanalında yayınladığı 10. videoda değindiği Sistemde 50 Yıl kitabının yazarı kim, konusu ne?

Jimmy Laing'in yazdığı "Sistemde 50 Yıl" kitabının tanıtım bülteninde şu ifadelere yer verildi:

Yaşamının elli yılını akıl hastanesinde geçiren Jimmy Laing'in "Sistemde 50 Yıl" isimli kitabı, halkın akıl sağlığı konusunda bilinçlendirilmesindeki katkılardan ötürü 'Yılın Akıl Kitabı' ödülüne değer görüldü.

...

Jimmy, Sistemde Elli Yıl adlı kitabında, İskoçya'da geçirdiği 50 yılı anlatıyor; yarım yüzyıl boyunca yanlış hiçbir şey yapmadığı halde kilit altında kalan, kendine hiçbir zaman doğru dürüst bir teşhis konmayan, öylece terk edilen bir insanın dramı.
"Hastaneye ilk gittiğimde her çeşit insanla karşılaştım. Papa, Krallar ve düzinelerce İsa yeni benliklerinden mutluydular."

Altmışların ortalarında yatıştırıcılar piyasaya çıkar. "Herkesin yaşamını alt üst etti. Artık İsa falan değildirler, yirmidört saat boyunca öylece oturup anlamsız şeyler mırıldanır olmuşlardı."

Sık sık kaçma girişimlerinde bulunan Jimmy, çocuklara tecavüz eden kimselerin ve seri cinayetler işleyenlerin gönderildiği, kaçışın mümkün olmadığı bir hastaneye 'Carstairs'e yollanır. Jimmy, burada sisteme uymuş insan rolünü oynar. Doktorlara duymak istediklerini söyler. Yine hastaneden kaçtığı bir gece, yolda karşılaştığı bir adamın yatacak yer teklifini kabul eder. "Gece uyandığımda beni öpüp kokladığını gördüm. Tecavüzüne izin verdim."

Jimmy bu kitabı, 'Carstairs'den sonra gittiği hastanede tanıştığı karısının önerisi üzerine yazar. Her defasında karısının her şeyden daha önemli olduğunu söylüyor.
"Geçen gün kitap imzalarken 75 yaşında bir adam geldi yanıma ve gururla şunu söyledi: 'Sistemde 50 yıl ha?'Bu hiçbir şey değil, ben 60 yıl yaşadım.' Gördüğünüz gibi yalnız değilim. Daha binlerce Jimmy Laing var. "

Sedat Peker, Jimmy Laing'in yazdığı "Sistemde 50 Yıl" kitabı ile ilgili şöyle konuşmuştu:

"Benim için endişelendiğinizi biliyorum. Bana endişelenmeyip ufak çocuklarım için endişelenenlerin olduğunu biliyorum. Kendimizi de sevdiklerimizi de ailemizi de koruyabilecek kadar cesaret, tecrübe ve akıl sahibiyiz. Biliyorum birçoğunuzu morali çok bozuk, yaşadığınız şartlar, imkânsızlıklardan dolayı. Ancak böyle durumlarda şöyle yapardım, benden çok daha kötü kadere sahip olmuş insanların hayatlarını incelerdim.

Bunların bir tanesini cezaevindeyken okumuştum. ‘Sistemde 50 yıl’ diye. İskoçya’da 14-15 yaşlarındayken 10 sene oldu kitabı okuyalı. Mahallede işlediği küçük bir suçtan dolayı hem kriminal bölümü olan hem hastane hem cezaevi olan bir yere giriyor. Birkaç kere kavgaya karıştığı için cezası uzatılıyor. Sonra oradaki da görevliler bakıyorlar, zeki bir adam. Orada kantin gibi bir yere veriyorlar. Bunu çalıştırarak ondan para kazanıyorlar. Sistem hep böyle işliyor.

Bu adama devamlı olumsuz rapor yazdıkları için ömür boyu orada kalma şeyi veriliyor. Aradan 50 yıl geçiyor, bir tane kadın, yardım kuruluşları oluyor ya. Hastane’ye gidiyorlar. Bu adamın psikolojisi bozuk değil, dahi gibi zeki bir adam. Kadının kefil olmasıyla oradan çıkıyor. Daha sonra o kadınla evleniyorlar. Şimdi bu adamın durumu ne biliyor musunuz, İskoçya’da, İngiltere’deki en büyük üniversitelerde ders anlatıyor.

Yazdığı kitap hukuk üniversitelerinde tamamlayıcı kitap olarak öneriliyor."

Etiketler
Sedat Peker Suç örgütü YouTube