Erdoğan'a hakaret iddiasıyla ifade veren Genco Erkal: Paylaşımlar bana ait

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal, hakkında cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Hakkında cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında İstanbul Adliyesi’nde savcıya ifade verdi. Genco Erkal, sosyal medya hesaplarından yazılı halini paylaştığı ifadesinde “60 yıldır politik tiyatro yapıyorum. Dünyada ve ülkemizde gördüğüm haksızlıkları, baskıları, adaletsizliği, bağnazlığı eleştiriyorum” dedi.

Erkal, ifadesinde şunları söyledi:

“Evet bu paylaşımlar benimdir. 60 yıldır politik tiyatro yapıyorum. Dünyada ve ülkemizde gördüğüm haksızlıkları, baskıları, adaletsizliği, bağnazlığı eleştiriyorum.

Doğal olarak bu duruşumla askeri ve sivil tutucu iktidarları rahatsız ediyorum. Bu benim görevim. Bir yararı olacağını düşünmediğimden hiçbir zaman hakaret yoluna başvurmadım. Başkanlık sistemine karşıyım.

İfade özgürlüğünün kısıtlanmasına, insanların düşünceleri yüzünden hapis yatmasına karşıyım. Yoksulları daha yoksul kılan çarpık ekonomik düzene karşıyım. Laik bir ülkede din olgusunun sürekli öne çıkarılmasın siyasi malzeme olarak kullanılmasına karşıyım.

Bunları hem sahnede hem de sosyal medyada sürekli anlatıyorum ama asla hakaret yok. Paylaşımlarımın neresinde Cumhurbaşkanına hakaret görülmüş anlayabilmiş değilim.”

Erdoğan'a hakaret iddiasıyla ifade veren Genco Erkal: Paylaşımlar bana ait - Resim : 1

Etiketler
Genco Erkal Hakaret Soruşturma Tiyatro