Tiyatrocu Genco Erkal ifade verdi

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi.

Tiyatrocu Genco Erkal ifade verdi

Hakkında, sosyal medya hesabındaki paylaşımları nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nca soruşturma başlatılan Tiyatro sanatçısı Genco Erkal, bugün İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi.

''MESLEĞİMİN BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜYORUM''

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Erkal, ifadesinde söz konusu paylaşımların kendisine ait olduğunu belirterek ''Ben 60 yıldır politik tiyatrolar yaparım. Mesleğimi icra ederken dünyada ve ülkemizde gördüğüm haksızlıkları, baskıları, adaletsizliği ve bağnazlığı eleştiriyorum.

Bu nedenle askeri ve sivil tutucu iktidarlar benim bu faaliyetlerimden dolayı hep rahatsız olmuşlardır. Bu konularda birçok kez yargılandım ve aklandım. Bunu mesleğimin bir parçası olarak görüyorum'' dedi.

''PAYLAŞIMLARDA SUÇ UNSURU YOKTUR''

İfadesinde politikaya ilişkin görüşlerini sosyal medya hesabından paylaştığını aktaran Genco Erkal, “Ben hakaretin hiçbir şeye çözüm olmayacağını düşünürüm. Hiçbir zaman hakaret yoluna başvurmam. Bunu kendime yakıştırmam.

Evet ben Cumhurbaşkanlığı sistemine, çevre katliamına, laik bir ülkede sürekli din olgusunu siyasi malzeme olarak kullanılmasına, ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına, insanların düşünceleri nedeniyle hapis yatmasına, yoksulları daha da yoksul kılan bu düzene karşıyım. Buna ilişkin görüşlerimi de eleştiri sınırları içerisinde aktarıyorum. Paylaşımlarımda suç unsuru yoktur” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Genco Erkal Hakaret Soruşturma Tiyatro