Hangi Bakan FETÖ sanığını İmamoğlu ve Çerçioğlu'na kumpas için kullandı?

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Silivri Cezaevi’ne girmelerinin nedeni olarak gördükleri “Metastaz 2: Cendere” kitabı yayımlandı.

Hangi Bakan FETÖ sanığını İmamoğlu ve Çerçioğlu'na kumpas için kullandı?

Kitapta, yerel seçimler öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na kurulmak istenen kumpas iddiası da yer aldı. İddiaya göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, cezaevindeki bir FETÖ sanığına, avukatı aracılığıyla İmamoğlu ve Çerçioğlu hakkında asılsız ithamlarda bulunmasını teklif etti, bunun karşılığında tahliye, beraat ve para teklifinde bulundu.

Son yıllarda imza attıkları haberlerle Türkiye’nin gündemini değiştiren cesur iki kalem Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’la, kitaplarının yayınlandığı Kırmızı Kedi Kitabevi’nde buluştuk. Terkoğlu ve Pehlivan bugün Türkiye genelinde satışa çıkan “Metastaz 2: Cendere” kitabıyla ilgili ANKA'ya konuştu.

"KİTABI ENGELLEMEK İÇİN CEZAEVİNE ATTILAR"

“Metastaz 2: Cendere” adlı kitabı ilkbahar aylarında yayınlamaya hazırlanırken tutuklandıklarını belirten Barış Pehlivan, "Hapse girmemizin nedenlerinden biri de aslında şimdi çıkan bu kitaptı. Bu kitabın hazırlandığını biliyorlardı. Açıkçası engellemek istediler. Yayınının gecikmesini istediler" dedi.

Barış Pehlivan, “Sonunda çıktık. Silivri Cezaevi’nden çıkarken bir söz verdik. 'Biz gazetecilik ve adil bir gelecek için mücadeleye devam edeceğiz' dedik. Ve şimdi sözümüzü tuttuk. Bu kitap onun ürünüdür. Ben şuna çok inanıyorum: Gazeteciler zorları aşmak zorunda. Gazeteciler kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için korku duvarını yıkmak zorunda. Açıkçası, Cendere de biraz o korku duvarının yıkılması için okurla buluşan bir kitap. O nedenle de çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Pehlivan, kitapta gündeme getirdikleri CHP'li belediye başkanları İmamoğlu ve Çerçioğlu'na kurulmak istenen kumpasla ilgili de şunları söyledi:

CHP’Lİ İKİ BAŞKANA KUMPAS KURMAK İSTEDİLER

"Bu kitapta ilk kez ortaya çıkan konulardan birisi de; CHP’li iki belediye başkanına kurulmak istenen büyük kumpas. Büyük bir ahlaksız teklifi, kumpası yazıyoruz. Nedir o? Bakın, Türkiye yerel seçimlere gidiyordu 2019 yılında. İşte o yerel seçimlere iki hafta kala, 16 Mart 2019’da İzmir’de köklü bir kurumun genel merkezinde çok gizli bir buluşma gerçekleşti. O gizli buluşmanın aktörlerinden birisi, bir FETÖ tutuklusunun avukatıydı. O avukatın karşısında bir AKP’li bakan vardı. Ve o AKP’li bakan, FETÖ tutuklusunun avukatına, 'Senin hapisteki olan müvekkilin eğer Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu aleyhine, usulsüzlük ve yolsuzluk yaptıklarına dair ifadelerde bulunursa, buna dair bir şeyler söylerse, mahkemede hemen tahliye edilir, beraat eder. Milyonlarca liralık bir servete kavuşur ve çok rahat, lüks bir şekilde yaşar. Bu teklifi hemen git, müvekkiline söyle, çünkü seçime iki hafta var' dedi.

"O TEKLİFİ YAPAN AKP’Lİ BAKAN BEKİR PAKDEMİRLİ Mİ?"

O AKP’li bakanın kim olduğunu herkes sordu, soruşturdu ama kimse yazamadı. Biz bir iddia ortaya atıyoruz. Diyoruz ki; FETÖ tutuklusunun avukatına o teklifi yapan AKP’li bakan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ydi. Biz bu iddiayı ortaya atıyoruz. Bakın biz bu iddiayı Bekir Pakdemirli’ye de sorduk. Dedik ki; 'Sizin hakkınızda böyle bir iddia var, ne dersiniz?' Sorular gönderdik, basın danışmanı aracılığıyla. İki kez yazdık, aradık, ancak sorularımıza yanıt vermek istemedi. Biz FETÖ tutuklusunun avukatıyla da konuştuk. Zaten “Cendere” kitabını okuyanlar, bunun tüm ayrıntısını öğrenecektir.

"SUÇ DUYURULARININ ÜSTÜ KAPATILDI"

Şimdi, peki sonunda ne oldu bu mesele? Hem CHP’li belediye başkanları hem o FETÖ tutuklusu bu konuya dair şikâyette bulundular, suç duyurusu yaptılar. Ne oldu biliyor musunuz? Kapandı bu dosya. Yani bir AKP’li bakan, FETÖ gibi bu ülkenin yakın tarihinin en tehlikeli örgütünü kişisel bir siyasi ikbal için, belki de seçimleri kazanmak için, belki partisinin rakiplerini alaşağı etmek için kullanmak istiyordu. Yolsuzluk, usulsüzlük veya FETÖ suçlaması yaparak onların sandıkta kaybetmesini istiyordu. Ama neyse ki, duyduğumuz ve bildiğimiz kadarıyla; FETÖ tutuklusu bu teklifi, bu ahlaksız teklifi kabul etmedi ve böyle itiraflarda bulunmadı. Ama ne oldu o AKP’li bakana? Bakan’ın böyle bir teklifte bulunduğu iddiası da suç duyurularına rağmen araştırılmadı ve dosya kapatıldı.

"BAKAN’IN KARDEŞİ DE FETÖ’DEN TUTUKLU"

Bakın, çok daha enteresan bir şey var. Yine kitapta yazdık. Bu teklifi yaptığı iddia edilen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin kardeşi FETÖ’den tutuklu. Şimdi bu ilişki ağı, açıkçası bizi hem korkutuyor, hem ürkütüyor, hem de bizim bu meseleyi daha farklı analiz etmemizi sağlıyor. Neden ama neden bu iş, böylesi bir teklif Bakan Pakdemirli tarafından yapıldı? Neden bu iddia ortaya atıldı? Neden sorularımıza sayın Bakan yanıt vermedi? Hala sizin aracılığınızla soruyoruz. Bu iddialar doğru mu? Siz böyle bir vaatte bulundunuz mu? Bulunduysanız, emri kim verdi?

"O FETÖ’CÜ SESSİZ SEDASIZ TAHLİYE OLDU"

Kitapta yazdığımız ve “Ahlaksız Teklif” adını koyduğumuz bu bölümü okuyanlar görecek ki; o FETÖ tutuklusu Erkan Karaarslan’a cezaevinde de ciddi bir baskı vardı. Yani AKP’li Bakan’ın FETÖ tutuklusunun avukatıyla görüşmesinden önce, birebir FETÖ sanığına da cezaevinde gizli ziyaretler yapıldı. 'Gel, Ekrem İmamoğlu’nun aleyhine konuş. Gel, Özlem Çerçioğlu’nun aleyhine konuş' denildi. 'Tahliye belgeni gör, ondan sonra itiraflarını yaz. Bak seni içeri atan güç, seni dışarı çıkaracak, sana şöyle işler vadediyoruz, seni böyle kurtaracağız, özgürlüğüne kavuşacaksın, zengin olacaksın' gibi çok ciddi vaatlerde bulunuldu. Ve yine duyduğumuz kadarıyla, neyse ki o FETÖ tutuklusu Erkan Karaaslan, bu teklifleri elinin tersiyle itti. Ve çok ilginçtir; 2019 yerel seçimleri bittikten kısa bir süre sonra, bu ahlaksız tekliflerin yapıldığı FETÖ tutuklusu Erkan Karaaslan sessiz sedasız tahliye edildi. Cezaevinden çıktı."

Etiketler
Odatv Barış Pehlivan FETÖ Barış Terkoğlu