Harun Tekin: Sahne ve müzik bitmek üzere

mor ve ötesi'nden tanınan başarılı müzisyen Harun Tekin, sektörün yaşadığı sorunlara dair sosyal medyadan uzun bir mesaj paylaştı.

Harun Tekin: Sahne ve müzik bitmek üzere

İstanbul Kültür Sanat Platformu Danışma Kurulu üyesi, mor ve ötesi solisti Harun Tekin, salgın tedbirleri kapsamında konserlerin iptal edilmesiyle ilgili Twitter'dan uzun bir mesaj paylaştı. “Bu konudaki uygulamalar halk sağlığı gözetilerek yapılacak, sebebi iyi açıklanan ve istisnasız uygulanacak tedbirler olsaydı, en önemli geçim kaynağı yok olmuş müzisyenler de bağrına taş basar desteklerdi” diyen Tekin, özetle şöyle dedi:

* İsimlerinin (meslek birliği) ima ettiğini düşüneceğimiz gibi müzisyenlerin, sahne sanatçılarının sorunları onların faaliyet alanında değildir. Tabii ki tüm ortak çabalar için bu kurumlar da yeri geldiğinde destek vermelidir; ancak sahne sanatlarına dair mesele çok daha derindir.

‘DÜNYAMIZ GÖRDÜĞÜNÜZ İSİMLERDEN İBARET DEĞİL’

* Bizim dünyamız sizin ekranda gördüğünüz isimlerden ibaret değil. Kaldı ki o isimlerin de çoğunun hayatı çoğunlukla size hiç yansımayan maddi manevi dertlerle dolu. Sahne sanatçıları ve emekçileri, kolay olmayan hayatlarını hayatınıza güzellik katmak için geçiriyor dersek, çok da yanlış olmaz.

Etiketler
Mor ve Ötesi Harun Tekin