Koronavirüs döneminin romanı çıktı: Güzel Mavrella nerede?

Salgın nedeniyle karantina ilan edilen bir Kuzey Ege’de yaşananlara odaklanan Haluk Şahin “Bu 130 sayfalık romanda herkes var. Tüm insanlık küçük bir adaya sığdı” diyor.

Koronavirüs döneminin romanı çıktı: Güzel Mavrella nerede?

Haluk Şahin, yeni romanı Güzel Mavrella’da COVİD19 pandemisi sırasında hayatlarımızın nasıl değiştiğini anlatıyor. Salgın nedeniyle karantina ilan edilen bir Kuzey Ege’de yaşananlara odaklanan Şahin “Bu 130 sayfalık romanda herkes var. Tüm insanlık küçük bir adaya sığdı” diyor.

Bozcaada’da Mendirek Dergisi’nin yayınları arasında çıkan roman, 2020 Mart’ında koronavirüs korkuları arasında yaşanan bir arayışı izliyor. Kısmen Midilli adasında geçen serüven, Bozcaada’nın bağlarında sonuçlanıyor. Romanda, zaman ve mekan kavramlarının altüst olduğu “yeni normal” döneminde “kalıcı” olan bazı şeylerin değerinin arttığı vurgulanıyor. Bunların başında toprak ve aile geliyor.

Şahin: “Yaşadığımız sıkıntılı dönemin kapısından nerelere geçildiğini anlamaya ve anlatmaya çalıştım,’ diyor. Ve sordum: “Güzel Mavrella nerede?”

Gazeteci, televizyoncu ve akademisyen olarak da tanınan Şahin 2018 yılında Homeros Ödülü’ne layık görülmüştü. “Gazeteciyi Kim Öldürdü” e “Ada” adlı iki romanı daha var.

Koronavirüs döneminin romanı çıktı: Güzel Mavrella nerede? - Resim : 1

Kitabı edinmek isteyenler www.egebakkaliyesi.com adresinden bilgi alabilirler.

Etiketler
Salgın Roma