Sinema salonlarında seyirci sayılarına koronavirüs darbesi

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüsün Türkiye'de de görülmesi sinema sektörünü de etkiledi.

Sinema salonlarında seyirci sayılarına koronavirüs darbesi

Vin Diesel'li Bloodshot filmi zirvede yer alırken, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını tehdidi nedeniyle seyirci sayısında büyük bir düşüş gözlendi.

Covid-19 salgınının, hayatın her alanında olduğu gibi sinema üzerindeki etkileri de büyüyerek devam ediyor. Salgının ülkemizde de yayılma ihtimaline karşı birçok kişinin, uzmanlar tarafından alınabilecek tedbirler arasında en önemlisi olarak gösterilen sosyal mesafelendirmeyi uygulamasıyla hafta sonu seyirci sayısında kayda değer bir düşüş gözlendi.

Box Office Türkiye'nin aktardığı göre, 13-15 Mart tarihleri arasında salonlardaki seyirci sayısı yaklaşık 167 bin olurken, bir önceki hafta sonuna göre düşüş oranı %69 seviyesinde gerçekleşti. Hafta sonu toplam seyirci miktarının bu sayıdan daha düşük olduğu en son periyot ise 164 bin seyirciyle 29-31 Temmuz 2011 tarihleri arasında yaşanmıştı.

Salgın tehdidinin gölgesinde geride kalan hafta sonunda, vizyonun yenilerinden Bloodshot: Durdurulamaz Güç 41.819 seyirciyle listeye birinci sıradan giriş yaparken, Bayi Toplantısı 32.161 seyirciyle ikinci basamakta yer aldı.

Gösterimdeki yedinci hafta sonunu geride bırakan Eltilerin Savaşı, 25.033 seyirciyle üçüncü sırada kendine yer bulurken, Zengo 22.893 seyirciyle dördüncü basamakta haftayı kapattı.

Hafta sonunun bir diğer yeni filmi Araf 4: Meryem ise 10.068 seyirciyle beşinci sırada yer alan yapım oldu.

Etiketler
Sinema Türkiye