İhsan Oktay Anar sokak röportajında: İnanmayı değil bilmeyi tercih ederim

Uzun süredir röportaj vermeyen yazar İhsan Oktay Anar, bir Youtube kanalının sokak röportajında Evrim Teorisi'yle ilgili konuştu.

Yıllardır röportaj vermeyen ve ekranlara çıkmayan yazar İhsan Oktay Anar, bir sokak röportajında Evrim Teorisi’yle ilgili soruları yanıtladı.

Youtube kanalı “Tüylü Mikrofon”un muhabiri, Evrim Teorisi’yle ilgili sokak röportajında tesadüfen uzun süredir medyada yer almayı tercih etmeyen yazar İhsan Oktay Anar’a mikrofon uzattı. Anar, “Evrim Teorisi inanılacak bir şey değil, sadece bilimsel bir veri ve adı üzerinde teori” dedi.

“Gerçekçiliği nedir sizce?” sorusu üzerine Anar, “Bir kere ben uzman değilim bu konuda. Eğer bir biyoloğa sorarsanız size gayet gerçekçi ve kabul edilebilir bir şey olduğunu söyleyecektir. Ama tabi kutsal kitaplara da inanabilirsiniz bu konuda. Bu çok daha basittir, çok daha açıklayacıdır ve size çok daha zaman kazandırır. Ama böylece gerçekten mahrum kalırsınız” diye konuştu.

Muhabirin “Mesela Caner Taslamam, hem evrime inanıyor hem de Müslüman” sözlerine ise Anar, “Ben inanmayı değil de bilmeyi tercih ederim” karşılığını verdi.

MURAT MENTEŞ: YILIN GAZETECİLİK BAŞARISI

Röportajı Twitter hesabından paylaşan yazar Murat Menteş, “İhsan Oktay Anar’la sokak röportajı! Hiç röportaj vermeyen, ekrana çıkmayan, davetlere, törenlere katılmayan üstat, sokakta sorulan soruyu cevaplamış. Yılın gazetecilik başarısı. Harika bir sürpriz” dedi.

Can Yayınları’nın sahibi Can Öz “Canım İhsan Okta Anar” yorumunu yaparken gazeteci Serdar Kuzuoğlu, “Sahiden ne enteresan bir an olmuş! Röportajı yapanın Anar’ı tanımıyor oluşu, durumu daha bir güzelleştirmiş sanki” ifadelerini kullandı.

Etiketler
YouTube