Aidiyet filmi aynı anda 4 şehirde aynı anda gösterilecek!

Burak Çevik’in vizyona girmeyen son filmi “Aidiyet”, 31 Ocak Cuma akşamı 4 farklı şehirde aynı anda gösterilecek.

Aidiyet filmi aynı anda 4 şehirde aynı anda gösterilecek!

Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan film, kaçıranlar için İstanbul’da dört ayrı salonda gösterilirken, Antalya, Bursa ve Samsun’da ilk kez seyirciyle buluşacak. Cuma akşamı 21:30’da başlayacak gösterimde ayrıca, sanat yönetmeni ve prodüksiyon tasarımcısı Dilşad Aladağ’ın hazırladığı ve filmin tasarım dünyasını aralayan “Aidiyet’i Yaratırken” adlı video da ilk kez gösterilecek.

Yönetmen, yapımcı ve sanatçı Burak Çevik’in 40’a yakın farklı ülkede gösterilen ve Londra’daki Open City Festivali’nde Uluslararası Yeni Yetenek Ödülü’nü, Türkiye’de ise Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan son filmi “Aidiyet”, bu hafta 4 farklı şehir ve 7 farklı salonda aynı anda gösterilecek!

Ocak ayı boyunca İstanbul’dan Kars’a, Ardahan’dan İzmir’e, dolu salonlarda yüzlerce izleyiciye ulaşan “Aidiyet”, 31 Ocak gecesi CGV Arthouse salonlarına konuk olacak ve İstanbul’da 4 farklı salonda birden gösterilirken, Antalya, Bursa ve Samsun’da ise ilk kez seyirciyle buluşacak.

“Aidiyet’i Yaratırken” ilk kez!

31 Ocak Cuma akşamı saat 21:30’da gerçekleşecek gösterimin bir de sürprizi olacak. “Aidiyet”in sanat yönetmeni ve prodüksiyon tasarımcısı Dilşad Aladağ’ın hazırladığı ve mekan çizimlerinden kolajlara, yaratım sürecinde aldığı notları anlatan “Aidiyet’i Yaratırken” adlı video, ilk kez bu gece gösterilecek.

“Aidiyet” İstanbul’da Cinemaximum A Plus, Cinemaximum Budak, Cinemaximum CITY’S ve Cinemaximum Kanyon salonlarında, Antalya’da Cinemaximum Antalya Migros, Bursa’da Cinemaximum Bursa Podyumpark ve Samsun’da Cinemaximum Piazza Samsun salonlarında izlenebilecek. Film ekibi de Cinemaximum CITY’S salonundaki gösterime konuk olacak ve seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

The Film Stage’in 2019’un en iyileri listesinde!

Eylül Su Sapan ve Çağlar Yalçınkaya’nın oynadığı ve Londra’da düzenlenen Open City Festivali’nde Uluslararası Yeni Yetenek Ödülü’nü, Boğaziçi Film Festivali’nde de En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan “Aidiyet”; 15 yıl önce İstanbul’da gerçekleşmiş bir cinayetin mahkeme kayıtlarına ve yönetmenin kişisel hafızasına dayanıyor. Bugüne dek The New York Times, Film Comment, The Film Stage, MUBI gibi yayınlarda övgü dolu yorumlarla karşılanan “Aidiyet”, Türkiye’de vizyona girmeden, özel gösterimlerle seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

Yenilikçi diliyle övülen yönetmen

Burak Çevik 1993’te dünyaya geldi. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Üniversitede başlayan film gösterme deneyimlerini Fol Sinema adlı film platformuna dönüştüren Çevik, 2016 yılında !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin “Başka Haller” bölümünün, 2017 yılında ise İstanbul Film Festivali'nin “Işığın Peşinde” bölümünün küratörlüğünü yaptı. İlk uzun metraj filmi “Tuzdan Kaide” (2018), dünya galasını Berlin Film Festivali’nde yaptı ve festivalin Forum bölümünde yarıştı; Türkiye’de vizyon olanağı bulamayan film, sadece Adana ile İstanbul film festivalleri ve üniversitelerde özel gösterimler sayesinde seyirciyle buluştu. Yenilikçi sinema diliyle büyük övgüler toplayan Çevik, ikinci filmi “Aidiyet” ile bir kez daha Berlin Film Festivali’nin Forum bölümüne kabul edilerek önemli bir başarıya imza attı.

Mart 2019’da, dünyanın en önemli modern sanat müzesi sayılan MoMA ve 1969’dan beri bağımsız sinemanın en önemli destekçilerinden Film Society of Lincoln Center'ın ortaklaşa düzenlediği 48. New Directors/New Films’de Amerika prömiyerini yapan “Aidiyet”, Londra’da düzenlenen Open City Festivali’nde yönetmenine Uluslararası Yeni Yetenek Ödülü’nü getirirken, Boğaziçi Film Festivali’nde de En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazandı. En son, Selman Nacar’ın yönettiği “İki Şafak Arasında” adlı filmin yapımcılığını üstlenen Burak Çevik, üçüncü filminin çalışmalarını sürdürmekte.

Etiketler
Film