KHK göndermeli Babil sosyal medyada gündem oldu

İlk bölümü yayınlanan "Babil" dizisi Twitter dünya listesinde birinciliğe yükseldi. Dizide üniversiteden ihraç edilen bir akademisyenin karanlık bir maceraya sürüklenişi anlatılıyor.

İlk bölümü dün gece Star TV’de yayınlanan Babil isimli dizi sosyal medyada ilk gündem oldu. Üniversiteden iftiraya uğrayarak ihraç edilen bir akademisyen ve ailesini konu alan dizi hakkında yapılan paylaşımlarda genellikler beğeni mesajları verildi.

Ay Yapım imzalı dizide, Halit Ergenç, Ozan Güven, Aslı Enver, Birce Akalay, Nur Fettahoğlu ve Mesut Akusta başrolleri paylaşıyor.

Yönetmenliğini Uluç Bayraktar’ın yaptığı, hikaye ve senaryosunu Nüket Bıçakçı ve Özlem Yücel’in kaleme aldığı Babil’de bir ekonomi profesörü olan İrfan’ın (Halit Ergenç) hayatı, haksız yere işten atılması ve 7 yaşındaki oğlu Deniz’in (Beren Kasımoğulları) hastalanmasıyla yaşadıkları anlatılıyor.

İrfan tüm bunların ardından karısı Eda’nın (Nur Fettahoğlu) çocukluk arkadaşları Egemen’den (Ozan Güven) yardım istemesiyle kendisini karanlık bir maceranın içinde buluyor. Evlenmek üzereyken ayrıldığı büyük aşkı İlay’ın (Birce Akalay) tehlikeli iş adamı Süleyman’ın (Mesut Akusta) sevgilisi olarak ortaya çıkmasıyla birlikte, İrfan birçok sınavla karşı karşıya kalıyor.

Etiketler
Akademisyen Twitter Üniversite