Listen To Your Heart ile bilinen Roxette kimdir?

İsveç'in popüler müzik grubu Roxette'nin solisti Marie Fredriksson 61 yaşında hayatını kaybetti.

Listen To Your Heart ile bilinen Roxette kimdir?

Ünleri İsveç'i aşan ve ülkemizde de çok sayıda hayrana sahip olan Roxette müzik grubu, dünya çapında 75 milyon civarında albüm satışı ile listeleri zorlamıştır. Peki, Listen To Your Heart şarkısı ile gündeme gelen Roxette'nin solisti Marie Fredriksson kimdir? İşte, o bilgiler


1980’lerin sonundan 2000’lerin başına kadar olan önemli bir zaman diliminde, Roxette dünya çapında albüm satışı ve ün açısından dünyanın en önemli grupları içindeydi. Bu kadar başarılı olmalarındaki en büyük etken pop-rock müziği dansla çok güzel bir biçimde birleştirmiş olmalarıdır. Etkilendikleri gruplar da The Beatles’tan Blondie’ye, Joni Mitchell ve Aretha Franklin’e kadar uzanır.

1991 yılında Roxette Stockholm, Meksiko, Paris, Santiago, Buenos Aires, Frankfurt, Roma ve Sidney gibi farklı şehirlerde verdikleri konserlerde alanlara on binlerce hayran toplamayı başardılar. 1992’de piyasaya çıkan Tourism: Songs from Studios, Stages, Hotelrooms & Other Strange Places(Turizm: Stüdyodan, Sahneden, Otel Odalarından ve Başka Garip Yerlerden Şarkılar)’da grubun en büyük hiti It must have been love’a nasıl kalabalık bir grubun eşlik ettiği göz önünde bulundurulursa; Per ve Marie’nin elde ettikleri geçici ama etkileyici başarı daha iyi anlaşılır.

Roxette’in dünya çapında kesin olmayan rakamlarla 75 milyon'a yakın albüm ve single’ı satıldığı söyleniyor.

Grup çalışmalarına bazen solo, bazen birlikte şimdiye kadar devam ettiyse de, ‘It must have been love’, ‘Joyride’, ‘Fading Like A Flower’, ‘Listen to Your Heart’ ve ‘Crash!Boom!Bang’ teki heyecanı ve başarıyı son albümleri charm School ile yakalamışlardır. She's got nothing şarkıları 92 yılındaki How do you Do'dan beri Almanya'da en yüksek liste başarısına ulaşan şarkıları olmuştur.

ROXETTE'NİN SOLİSTİ MARİE FREDRİKSSON KİMDİR?

30 Mayıs 1958 tarihinde İsveç'te dünyaya gelen Marie Fredriksson, şu albümlere imza atmıştır;

Het vind, 1984
Den sjunde vågen, 1985
Efter stormen, 1987
Den ständiga resan, 1992
I en tid som vår, 1996
Äntligen – Marie Fredrikssons bästa 1984-2000, 2000
The Change, 2004
Min bäste vän, 2006

Etiketler
İsveç