'Süper İyi Günler' Tohum Otizm Vakfı yararına sahnelenecek

3 milyondan fazla kişinin izlediği “Süper İyi Günler” oyunu, çok özel bir galayla izleyiciyle buluşacak. Tohum Otizm Vakfı yararına satışa sunulan gala biletlerine iş ve sanat dünyası yoğun ilgi gösterdi.

'Süper İyi Günler' Tohum Otizm Vakfı yararına sahnelenecek

Bugüne kadar Londra West End ve New York Broadway başta olmak üzere, dünya çapında birçok sahnede 3 milyondan fazla kişinin izlediği “Süper İyi Günler” oyunu, çok özel bir galayla izleyiciyle buluşacak.

Tohum Otizm Vakfı yararına satışa sunulan gala biletlerine iş ve sanat dünyası yoğun ilgi gösterdi. Biletlerin büyük çoğunluğu çok kısa sürede tükendi.

Dünyada 20 dakikada 1 kişiye otizm tanısı konuyor. Her 59 kişiden 1’i otizmli. Türkiye’de 1 milyon 300 binin üzerinde otizmli birey var. Otizmli çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Tohum Otizm Vakfı önemli bir projeye daha imza attı.

Nedim Saban’ın genel sanat yönetmeni olduğu Tiyatrokare, dünya sahneleriyle eş zamanlı olarak ve Türkiye’de daha önce denenmemiş olan bir yeni teknolojiyle Süper İyi Günler oyununu repertuarına aldı. Tiyatrokare ile iş birliği yapan Tohum Otizm Vakfı, 14 yaşında otizmli bir çocuğun mahallesinde yaşanan bir cinayeti çözme macerasını anlatan “Süper İyi Günler” oyunu için çok özel bir gala düzenledi. Bugüne kadar Londra West End ve New York Broadway başta olmak üzere, dünya çapında 3 milyondan fazla seyirciyle buluşan oyun için Cemal Reşit Rey Salonu’nda tüm hazırlıklar tamamlandı.

12 Kasım gecesi düzenlenecek gala için özel fiyatlarla satışa sunulan biletlere iş ve sanat dünyasının tanınmış isimleri büyük ilgi gösterdi. Galanın biletleri satışa sunulduktan çok kısa süre sonra büyük oranda tükendi. Ford ana sponsorluğu, Beko ve Michelin co-sponsorluğunda, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle hayata geçirilen galanın mekan destekçisi Cemal Reşit Rey, ikram sponsoru ise Big Chefs oldu. Gala gelirinin tamamı Tohum Otizm Vakfı’na bağışlanacak.

80 metrekare LED ekrandan dekor

İngiliz yazar Mark Haddon tarafından kaleme alınan bu kitap uzun yıllar çok satanlar listesinde kaldı. Simon Stephens’ın tiyatroya uyarladığı oyunu Nedim Saban oyunu Türkçe’ye çevirdi ve Türkiye’de sahnelemeye başladı. Koreografi ve teknoloji harmanlanarak üç boyutlu animasyonlar eşliğinde tamamı 80 metrekare LED ekranlardan oluşan özel dekorla oynanan ve Tohum Otizm Vakfı iş birliği ile büyük bir farkındalık projesi olarak hayata geçiyor.

Gizemli bir cinayet çözülecek

Başrollerini genç ve başarılı oyuncu Emir Özden ile Ayça Erturan, Korel Cezayirli, Didem İnselel ve usta oyuncu Suna Keskin’in paylaştığı bu çok özel oyunun yönetmen koltuğunda Nedim Saban oturuyor. Oyunun müzikleri Son Feci Bisiklet’e, Türkiye’ye bir ilk getiren görsel tasarımı Tufan Dağtekin’e ait. Dünya edebiyatının en çok sevilen genç kahramanlarından birine dönüşen 16 yaşındaki otizmli Christopher Boone'un hikeyesi üzerine kurgulanan oyun, izleyicileri Christopher’ın zengin dünyasına davet ediyor. Onun duygu ve düşünce dünyasında akıllara kazınacak bir yolculuk yaşayacak seyirciler Christopher’ın gerçeğin peşinde matematiksel zekasını kullanarak gizemli bir cinayeti çözmesine şahitlik edecek.

Süper İyi Günler oyununun Künyesi

Yazan Mark Haddon

Tiyatroya Uyarlayan Simon Stephens

Yöneten Nedim Saban

Dekor& Işık Tasarım Kerem Çetinel

Animasyon Tasarım Tufan Dağtekin

Müzik Son Feci Bisiklet Arda Kemirgent

Koreografi / Hareket Tasarımı Orçun Okurgan

Çeviren Nedim Saban

Dramaturg Ezgi Gizem Gülümser

Yönetmen Yardımcısı Aysuda Dalgıç

Sanat Koordinatörü Bülent Seyran

Oyuncular

Emir Özden

Suna Keskin

Korel Cezayirli

Didem İnselel

Ayça Erturan

Cem Arslan

Onur Kırat

Şebnem Şeviktürk

İbrahim Can Sayan

Sevcan Başaydın

Beste Koçak

Uğur Can Arıkan

Tohum Otizm Vakfı Hakkında:

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, "Otizm Spektrum Bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir.

Etiketler
Otizm