Türkan Şoray'dan Muhittin Böcek'e: Bizi Altın Portakal’ımıza kavuşturduğu için teşekkür ediyorum

Altın Portakal Film Festivali'nde göz yaşlarına hakim olamayan Türkan Şoray, ifadeleriyle Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e teşekkür etti.

Türkan Şoray'dan Muhittin Böcek'e: Bizi Altın Portakal’ımıza kavuşturduğu için teşekkür ediyorum

Bu yıl 56.’sı gerçekleşen Antalya Altın Portakal Film Festivali, yapılan görkemli açılış töreni ile başladı.

Tören öncesi, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sinemanın önemli isimleri Geleneksel Kortej ile Antalyalıları selamladı.

Gelenekselleşen kırmızı halının ardından ise tören 10 bin kişilik Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Binlerce Antalyalının izlediği törende, festivalin bu yılki teması olan “Öze dönüş” sözü vurgulandı.

Sunuculuğu Ceyda Düvenci ile Yekta Kopan’ın yaptığı gece, Anjelika Akbar’ın piyano resitali işe başladı.

Birgün'den Öykü Özfırat'ın haberine göre; 10 bin kişi kapasiteli kapalı spor salonunda düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkan Şoray, Ayten Uncuoğlu, Şahnaz Çakıralp, Füsun Demirel, Burcu Esmersoy, Özlem Yıldız, Seray Sever, Mustafa Avkıran, Salih Güney, Burak Hakkı, Cemal Hünal, Selma Güneri ve Yusuf Sezgin’in de bulunduğu çok sayıda sanatçı ve binolerce vatandaş katıldı.

ALTIN PORTAKAL’A YENİDEN KAVUŞULDU

Tören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in konuşması ile devam etti. Böcek “Festivalin ülkemizin geçirdiği zor günlere bir ışık ve nefes olmasını diliyor, hep birlikte daha aydınlık ve daha güzel günlerde buluşmayı ümit ediyorum” ifadelerini kullanırken, ardından sinemanın ve Altın Portakal’ın kendisi için önemini anlattı. 15 yaşında kazandığı ikramiyeyle bir sinema makinesi aldığını ifade eden Böcek, sözlerini sonlandırırken Cumhuriyet Bayramı’nı da kutladığını ifade etti.

Festivalin bu yılki afişinde yer alan Türkan Şoray ise konuşması sırasında gözyaşlarına hâkim olamadı.

Türkan Şoray, “Antalya Altın Portakal tarihinde belki de ilk kez festivalin esas sahipleri, sevgili Antalyalıların katkılarıyla bu akşam gerçekten muhteşem bir açılış oluyor, bir şölen gibi” ifadelerini kullandı. 1964 yılında ilk En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldığını belirten Şoray, “Sayın başkanıma, bizi bu sene tekrar Altın Portakal’ımıza kavuşturduğu için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Türkan Şoray'dan Muhittin Böcek'e: Bizi Altın Portakal’ımıza kavuşturduğu için teşekkür ediyorum - Resim : 1

FESTİVALDE 29 EKİM VURGUSU

Yıldırım Önal Anı Ödülü’nün bu yılki sahibi Can Kolukısa’nın ödülünü iste kendisine oğlu oyuncu ve eleştirmen Emrah Kolukısa takdim etti. Can Kolukısa, Yıldırım Önal ismine ödül almanın kendisi için önemine dikkat çekerken bir diğer ödülün ise kendisi için “Antalya Festivali’nin yeniden başlaması” olduğunu ifade etti. Kolukısa konuşmasını “Şimdiden görüyorum ki bu kutlama aynı coşku ile katlanarak Cumhur Bayramı’mıza da devam edecektir.” diyerek sonlardı.

Gecede Onur Ödülü alan isim Ahmet Mekin konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir ülkenin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözüyle başladı. Sinemanın dünya uluslarını birbirine yaklaştırdığını ifade eden Mekin, sözlerini “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı defalarca kutlu olsun” diyerek bitirdi.

Yaşamboyu Onur Ödülü’nin diğer sahibi Selma Güneri ise “Yeşilçam demek, Türk Sineması demek” ifadelerini kullandı. Ödül aldığında 15 yaşında olduğunu belirten Güneri, “Geçtiğimiz 4 Ekim’de bir kız torunum dünyaya geldi, adı da ne tesadüftür ki Talya” dedi. Selma Güneri konuşmasını “O olmasaydı bizler burada olmazdık, bu ödüller olmazdı, Mustafa Kemal Atatürk için” diyerek ödülünü kaldırıp sonlandırdı.

Tören Candan Erçetin konseri ile sonlandı. Bu yıl rekor satışa gidildiği duyurulan festivalde bu hafta, 29 ülkeden, 69 yönetmenin, toplam 66 filminin gösterilecek.

Etiketler
Altın Portakal Film Festivali Altın Portakal Antalya Film