İstanbul'un kalbi sanatla atacak

İBB, İstanbul’un kültür sanat dünyasına yeni bir soluk getirmek için perdelerini açıyor.

İstanbul'un kalbi sanatla atacak

İBB, İstanbul’un kültür sanat dünyasına yeni bir soluk getirmek için perdelerini açıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğindeki açılış töreni sanat, siyaset ve medya dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı, 2019-2020 kültür sanat sezonunu yeni vizyon ile yarın akşam açıyor. İstanbulluların merakla beklediği yeni sezon, kentin özlemini duyduğu etkinlikleri çağdaş bir yorumla ele alacak. Her kuşaktan izleyiciyi kendisine bağlayan efsane operet Lüküs Hayat’tan göndermelerin bulunduğu tören saat 19:00’da başlayacak.

YENİ BAŞLANGIÇ KUŞAKLARI KUCAKLAYACAK

Yeni nesil yönetim anlayışını kültür konusunda da sergileyen İBB, bu alanı zenginleştirmek için ‘Yeni Bir Başlangıç’ anlayışıyla perdeleri açıyor. İstanbul’un tüm değer, birikim ve zenginliklerinin özgür bir sanat anlayışıyla yorumlanacağı yeni vizyon, geçmişle geleceği evrensel dil kullanarak yarınlara taşıyacak.

Haliç Kongre Merkezi’ndeki açılış içeriğiyle davetlilere unutulmaz bir gece yaşatacak. Bin 237 kez sahnelenen Lüküs Hayat’ın kostüm, aksesuar ve dekorları misafirlere nostalji yaşatırken, özel dekorlar İstanbul’un yıllar içerisinde geçirdiği kabuk değişimini gözler önüne serecek.

Geçen yıl kaybettiğimiz efsane fotoğraf ustası Ara Güler’den Türk Beşleri'nin seçkin üyesi Cemal Reşit Rey’e kadar kültür hazinemize katkı sunan değerlerimizin ölümsüz eserleri sanatseverlere duygu dolu anlar yaşatacak. İBB Kent Orkestrası’nın müzik ziyafeti vereceği gecede İBB Şehir Tiyatroları da performansıyla açılışa güzellik katacak.

İstanbul’u konserler, festivaller ve bienaller şehri haline getirmek için yola çıkan Başkan İmamoğlu’nun yeni vizyonu yeni sezonda etkilerini hissettirecek. Yeni dönemde kültür mirasımızın değerleri özgür ve özgün biçimde seyirciye ulaştırılırken aynı zamanda gelecek perspektifi de içerecek. “Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir” diyen Büyük Önder ve sanat aşığı Mustafa Kemal Atatürk konulu sergi, çağdaş dans performansı, caz dinletisi ve yapay zekadan faydalanılarak hazırlanmış video gösterimleri ile kentin sanat yaşamına dair ipuçları barındıran etkinliklerle geceye renk katılacak.

İBB Şehir Tiyatroları oyuncularından Özgür Kaymak ve Ali Mert Yavuzcan’ın sunuculuğunu üstleneceği açılışta davetliler, tasarımcı Gönül Paksoy’un danışmanlığı ile sanat diline uyarlanmış sürprizlerle karşılaşacak.