Ferhat Tunç hakkında bir yakalama kararı daha

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ile "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamalarıyla yargılanan Tunç'un, Büyükçekmece Adliyesi'ndeki duruşmalarına devam edildi.

Ferhat Tunç hakkında bir yakalama kararı daha

Sanatçı Ferhat Tunç'un dün (19 Eylül 2019) iki ayrı duruşması görüldü. Tunç hakkında bir yakalama kararı daha çıkartıldı.

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ile "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamalarıyla yargılanan Tunç'un, Büyükçekmece Adliyesi'ndeki duruşmalarına devam edildi.

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik"le suçlanan Tunç hakkındaki davanın 5. duruşması, Büyükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, yakalama kararının devamına ve sanatçının yurt dışındaki adresine istinabe yazılarak savunmasının alınmasına karar verdi. Duruşma 14 Şubat 2020 tarihine ertelendi.

"Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla yargılandığı duruşmada ise Tunç hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Büyükçekmece 14. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, mahkeme, "yurda dönmesi ihtimaline binaen hakkında yakalama emri düzenlenmesine" karar verdi. Duruşma 4 Aralık'a ertelendi.

Tunç: Teslim olmayacağım


Karara ilişkin açıklama yapan Ferhat Tunç, "Bu yargıdan adalet dileyecek halimiz yok. Yargı hukuk yerine, AKP-MHP faşist ittifakının çıkarlarını koruyor çünkü. Türkiye'de hukuk ve adalet kavramlarının pratikte hiçbir karşılığı kalmadı. Sosyal medya paylaşımlarımdan suç üretmeye çalışarak beni teslim alacaklarını düşündüler başından beri. Teslim olmayı reddedince de davaların sayısını artırdılar ve son derece uydurma iddianameler hazırladılar" dedi.

Tunç, şöyle devam etti:

"Türkiye bu yargı ayıbından mutlaka kurtulacak, buna inanıyorum. Bu da demokrasi cephesini kurarak, demokratik mücadeleyi büyüterek olacak. Art arda hakkımda çıkarılan yakalama kararları benim açımdan yok hükmündedir."

Tunç, 5 Mart 2019'da basına gönderdiği açıklamada, "Düşünmeye, konuşmaya, üretmeye bir süreliğine yurtdışında devam edeceğim" açıklamasını yapmıştı.

Etiketler
Büyükçekmece Hakaret Ferhat Tunç