Grup Yorum davasında yine tahliye çıkmadı

Grup Yorum üyelerinin yargılanmasına bugün devam edildi Bugün görülen duruşmada tahliye kararı çıkmadı.

Grup Yorum davasında yine tahliye çıkmadı

Grup Yorum üyelerinin yargılanmasına bugün devam edildi Bugün görülen duruşmada tahliye kararı çıkmadı. Grup Yorum üyeleri adil yargılama hakkı için uzun süredir açlık grevindeler.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, 98 gündür açlık grevinde olan Kurt ve 89 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Bölek duruşma salonuna getirildi.

Bölek ve Kurt’un yorgun ve bitkin oldukları görüldü. Barış için Akademisyenler grubu da duruşmaya gelerek yargılananlara destek verdi.

Gazete Fersude'nin haberine göre, Bahar Kurt sözlerine Silivri Cezaevi’nde yaşadıklarını anlatarak başladı: “İki yıldır tutukluyum, mahkemeniz 16 kezdir tutukluluğa devam kararı verdi. 27 Haziran’da son duruşmamızda aynı gerekçelerle tutukluluğumuza devam kararı verdiniz. O tarihten bu tarihe kadar hapishanede yaşadığım bazı şeyleri size anlatacağım. Çünkü bunun nedeni sizsiniz. Yaşadıklarımız sizi ilgilendiriyor. Beni tekli bir hücreye koydular. 24 saat tek damla su dahi vermediler. İki hafta boyunca su alamadım. İdarenin verdiği bir buçuk litre suyla kaldım. Ama benim açlık grevi nedeniyle beş buçuk litre suya ihtiyacım var.”

‘BİZ SUÇLU DEĞİLİZ’

Daha sonra Silivri Cezaevi’nden Burhaniye Cezaevi’ne sürgün edilen Kurt mahkemeye gelmek için ambulans talep ettiklerini fakat talebinin yanıtsız kaldığını ve duruşmaya ringle getirildiğini söyleyerek şöyle devam etti: “Daha önce Fatih Terim’in parmağı denize düşmüştü. Hatırlarsınız… Devlet uçaklarını seferber etti. Ve o küçücük parmak parçasını buldular. Ama 97 gündür adalete aç olan bir insan için… Bunları niye anlattım? Bu sorunların sebeplerinden biri sizsiniz çünkü. Biz bütün bunları örgütlü, biçimli, organize bir şekilde gerçekleştirildiğinin farkındayız. Bu mahkemeden çıkan kararların da tek amacı var: Düşüncelerinden vazgeçirtmek.

Nereye gitmen gerektiğini, ne söylemen gerektiğini ben söyleyeceğim diyor. Biz bunu kabul etmeyeceğimiz için bu işkenceleri yaşadık. Ama vazgeçmeyeceğiz. Hayvan gibi güdülmek mi insan gibi yaşamak mı? Biz insan gibi yaşamayı seçtik. Son iki yıl içerisinde İdil Kültür Merkezi’ndeki 30’a yakın arkadaşımız tutuklandı içlerindeki biri çıkıp da adalet dilenmedi. Çünkü biz suçlu değiliz. Biz halkımıza karşı suç işlemedik. Halkımız da bunu çok iyi biliyor.”

Etiketler
Tahliye