Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'ndan Tarık Akan duyurusu

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, ünlü sanatçı Tarık Akan'ı ölümünün 3. yılında anacak.

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'ndan Tarık Akan duyurusu

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"TARIK AKAN’IMIZI ANIYORUZ

Türk sinemasının usta ismi, sivil toplumcu, kültür insanı Tarık Akan’ımızı ölümsüzlüğünün 3. yılında anıyoruz.

İlk anma 15 Eylül Pazar günü “Tarık Akan Toplantıları 2” ile başlayacak. Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde saat 10:00’da başlayacak sempozyumun konusu, “Bilgi ve Belge Yönetimi Alanında Kurul Kültürü ve Politikası.” Prof. Dr. Hasan Keseroğlu yönetimde gerçekleşecek toplantının konuşmacıları Prof. Dr. Coşkun Polat, Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Bahar Biçer Aras ve Yasın Şeşen.

Anma törenleri, 16 Eylül Pazartesi saat 11.00’de mezarı başındaki ziyaret ile devam edecek. Akşam saat 19.30’da Nâzım Hikmet Vakfı ve Şişli Belediyesi’nin katkılarıyla, Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde bir dizi etkinlik gerçekleşecek.

Pazartesi akşam yapılacak etkinlik, Vakıf Genel Sekreteri Turgay Fişekçi ve Başkan Vekili Özcan Arca’nın konuşmaları ile başlayacak. Ardından, Rana ve Colin Mouiner tarafından hazırlanan “Belgeselci Tarık” adlı kısa bir gösterim sunulacak. “Bir Cumhuriyet Sevdalısı Tarık Akan’ın Yolu” adlı Nebil Özgentürk belgeseli ile program devam edecek. Törende, tiyatro sanatçısı Altan Erkekli “Anne Kafamda Bit Var” kitabından pasajlar okuyacak.

16 Eylül’den itibaren bir hafta boyunca Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde TÜRVAK ve Nâzım Hikmet Vakfı desteğiyle hazırlanan “Tarık Akan Sinema Afişleri Sergisi” de izleyici ile buluşacak.

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı"

Etiketler
Tarık Akan