Ryan Murphy ile Netflix arasında 300 milyon dolarlık rekor anlaşma

Ryan Murphy beraber çalıştığı Fox kanalından ayrılarak Netflix ile 300 milyon dolar civarı olduğu tahmin edilen bir anlaşma imzaladı.

Ryan Murphy ile Netflix arasında 300 milyon dolarlık rekor anlaşma

Nip/Tuck, Pose, American Horror Story, Feud, Glee gibi irili ufaklı sayısız projeyle televizyon dünyasının en yaratıcı ve çok yönlü dehâlarından biri olarak ismini duyuran Ryan Murphy, uzun süredir beraber çalıştığı Fox kanalından ayrılarak Netflix ile 300 milyon dolar civarında olduğu tahmin edilen, rekor bir anlaşma imzaladı.

Murphy’nin 27 Eylül’de prömiyer yapacak ilk Netflix dizisi The Politician, Hollywood’un en yoğun tempolu prodüktörünün yeni dönemde karşımıza çıkacak projelerinden yalnızca ilki. Time dergisinin eylül sayısına kapak olan Ryan Murphy,verdiği röportajda sıraladığı yeni projeleri tatlı bir taşikardiye sebep olacak cinsten.

Projelerden ilki Murphy’nin gözde oyuncularından Sarah Paulson’a Sharon Stone’un eşlik ettiği, ünlü edebiyat klasiği One Flew Over the Cuckoo’s Nest’in Nurse Ratched karakteri hakkında bir orijin hikayesi olan Ratched dizisi. Murphy ayrıca iki farklı Broadway müzikalini de ekrana uyarlıyor: on bölümlük bir mini dizi olacak A Chorus Line ve Merly Streep ile Nicole Kidman’ı başrole taşıyacak The Prom isimli müzikal film. Patti LuPone ve Holland Taylor’ın yer alacağı, Hollywood’daki seks endüstrisinin geçmişine ve bugününe bakacak, mayısta yayınlanması beklenen Hollywood dizisi; Ewan McGregor’un canlandıracağı, tasarımcı Halston’ın hayatını aktaracak bir mini-dizi de Murphy’nin Netflix projelerinden diğer ikisi.

Murphy Netflix için çeşitli belgeseller de hazırlıyor. 80’li yaşlarında açılan lezbiyen bir çiftin öyküsünü işleyecek A Secret Love ve Andy Warhol’un bilinmeyen ve konuşulmayan hayatını mercek altına alacak on bölümlük, ismi henüz belirlenmemiş bir belgesel serisi de bu projeler arasında. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Ryan Murphy ve Jessica Lange, Marlene Dietrich’in 60’lı yıllarda Vegas’taki kariyeriyle ilgili bir proje üzerine de çalışıyorlar.

Etiketler
Netflix Rekor