Büyüklere Feminist Masallar kitabı çıktı

Suniti Namjoshi'nin, Büyüklere Feminist Masallar'ı kitabı yayınlandı.

Büyüklere Feminist Masallar kitabı çıktı

Prenses ve Bezelye Tanesi, Küçük Prens, Çirkin Ördek Yavrusu, Uyuyan Güzel gibi pek çok klasik masalı yeniden yorumlayan Suniti Namjoshi, Büyüklere Feminist Masallar adlı kitabında bu bildik hikayelere bambaşka bir gözle bakıyor ve hiç ummadık bir sonla tamamlıyor. Güldünya Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılan kitapta, birbirinden ilginç 205 masal bulunuyor. Kitabı Ebru Ak çevirdi.

Güldünya Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılan kitapta, Dişi Antropoit, Dikenli Gül, Rozetli Lezbiyen ve Halaları, Kısa Boylu İnsanın İtirafları, Fahişe ve Türevleri, Kadın Dev, Harika Cadı, Bunu Yapan Dişi Kurbağa Çıldırmış Olmalı, Balıkçının Karısı ya da Aptal Feminist, Erkeğin Odası, Erkek Yiyen Memeli, Lakayt Aşık, Kumsalda Yaşayan Kadın gibi birbirinden ilginç 205 masal bulunuyor.

Absürt ya da kabul edilemez gördüğü konuları, kendine has bir biçemle kaleme alan ve bunu yaparken dilin gücünü sonuna kadar kullanan Hintli yazar Suniti Namjoshi’nin Büyüklere Feminist Masallar adlı kitabı bu hafta raflarda yer alacak.

Masalların içindeki mizah ve beklenmedik şekilde yazılmış sonlarıyla dikkat çeken kitap, yayınlanmasının hemen ardından feminist klasikler arasına girdi.

Büyüklere Feminist Masallar kitabı çıktı - Resim : 1

Bildiğin gibi değil!

1941 Yılında, Mumbay’da dünyaya gelen şair, masalcı ve akademisyen Namjoshi’nin, birçok romanı ve çocuk kitabı bulunuyor. 1972-1987 Yılları arasında Toronto Üniversitesi İngilizce bölümünde çalışan yazar, halen İngiltere’de yaşıyor. Eserleri İspanyolca, İtalyanca, Çince, Hintçe, Korece ve Flemenkçe gibi dillere çevrilen Namjoshi, doğu ve batı kültürlerini birleştiren tarzı ve renkli hayal gücüyle adından söz ettiriyor.

1970 yılında, İngiltere de çalışmaya başladığında feminizmi keşfeden, daha doğrusu başka feminist akımlarla tanışan yazar, o tarihten bu yana fabller, şiirler, düz yazılar, otobiyografiler, çocuklar için öyküler yazıyor. Hem feminist hem de LGBTİ+ harekette yer alan Namjoshi, eserlerinde her türlü baskıyı, güç odaklarından gelen kısıtlamaları ve eşitsizliği eleştiriyor.

BÜYÜKLERE FEMINIST MASALLAR

Yazar: Suniti Namjoshi

Güldünya Yayınları: 1. Baskı. Haziran 2019

Çeviri: Ebru Ak

Yayına Hazırlayan: Mine Şirin, Beyhan Demir

Son Okuma: Mine Şirin

Kapak ve Kitap Tasarım: Mine Özalp

Baskı: Ceylan Matbaası

Fiyatı: 24 TL

Sayfa Sayısı: 208