AKP'nin 40 lira teklifine öğrenci yorumu: Boş vaat...

AKP’nin öğrenci akblinin aylık fiyatını 40 TL olarak İBB Meclisinin gündemine getireceklerini açıklaması öğrenciler tarafından samimi karşılanmadı.

AKP’nin öğrenci akblinin aylık fiyatını 40 TL olarak İBB Meclisinin gündemine getireceklerini açıklaması öğrenciler tarafından samimi karşılanmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin gündemine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim sürecinde öğrenci aylık Akbil’ini 50 TL’ye indirme vaadi geldi.

AKP’li Meclis üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz, mayıs ayında aylık öğrenci Akbil ücretini 40 TL yapma önerisi sunacaklarını belirterek “Hadi yapın da görelim. Biz 40 TL’ye İstanbul Kart vermesini bilmiyor muyuz?” dedi.

AKP adına söz alan Ahmet Hamdi Gürbüz, “Öğrencilere uygulanan 85 liralık aylık Akbil ücretini 50 lira yapacağınızı ifade etmiştiniz. Siz iktisat ve hesap bilmediğiniz için seçim döneminde böyle kampanyaları anlatıyorsunuz, İstanbul halkına verdiğiniz bu sözü tutacaksınız biz de takipçisi olacağız. Hatta biz AK Parti Grubu olarak sayın başkanımızın verdiği sözü, 50 TL değil, önümüzdeki mecliste 40 lira olarak getireceğiz. Hadi yapın da görelim. Biz iktidarız ve neden yapmadık. Bütün bu yapılanların bir bedeli vardır. Biz İstanbul halkına 40 TL’ye İstanbul Kart vermesini bilmiyor muyuz?” diye konuştu.

İmamoğlu ise “Ben hesabı kitabı iyi bilirim. İndirimi 50 lira yerine 40 lira önermenizi nüktedan bulduk. Yeter ki gençler, kadınlar faydalansın. Orta yolu buluruz” yanıtını verdi.

Yurttaş TV, İBB Meclisinde tartışamalara neden olan öğrenci akbiline indirim yapılması gündemini öğrencilere sordu.

Öğrenciler AKP'nin 40 TL xnerisini samimi bulmazken bir öğrenci AKP'nin 40 TL önerisi için 'Boş vaat gibi geliyor bana' ifadesini kullandı.

Yurttaş TV'nin diğer videolarını izlemek için tıklayın.

Etiketler
Öğrenci