İmamoğlu'nun kopyalatma hamlesine mahkemeden skandal karar!

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, belediyenin tüm veri tabanını kopyalatma talimatı hakkında skandal bir karara imza attı.

İmamoğlu'nun kopyalatma hamlesine mahkemeden skandal karar!

GERÇEK GÜNDEM - İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun , belediyenin tüm veri tabanını kopyalatma talimatı hakkında skandal bir karara imza attı.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Teftiş Kurulu Başkanlığı’na verdiği talimatla belediye bünyesindeki 2 müfettiş ve belediye içinden veya dışından belirlenecek 3 uzman dahil edilerek 5 kişilik heyetle tüm kayıtların elektronik olarak kopyalanması kararı hakkında "yürütmeyi durdurma" kararı aldı.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin kararını sosyal medya hesabından duyuran CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş karara şu sözlerle tepki gösterdi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun resmi verilerin silinmesine engel olmak için attığı adım AKP yönetiminde panik yaratmış. Gizlenecek - korkacak bir şeyiniz yoksa niye tedirgin oluyorsunuz? Sakin olun; siz yoksa Türkiye'yi sahipsiz mi sanıyordunuz?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, resmi verileri güvenceye aldırtmak için kopyalatmak istiyor, İstanbul'daki bir mahkeme "yürütmeyi durdurma" kararı alıyor. Nedir bu panik, nedir bu telaş? Ekrem başkanın işlemini durdurmak yerine, keşke 'yürütenleri' durdursaydınız.

Verilerin kopyalanmasının bir başka amacı da her şeyi kayıt altına almak, dışarıdan silme - yükleme gibi müdahaleleri de engellemektir. Mahkemenin kararını anlayabilmek mümkün değil. AKP hani "yargı vesayeti"ne karşıydı? Başkan, kuruma yönelik tasarrufta bulunamayacak mı?

İBB Başkanı İmamoğlu'nun verileri güvence altına alma talimatını durdurmak için mahkemeye koşan kişinin AKP'li İBB İmar Komisyonu Başkanı Yüksel Akyol olması, panik ve telaşın sebebini göstermiyor mu? Verilerde, 200 milyarlık rantın çizelgelerinin olduğunu unutmayalım."

İmamoğlu'nun kopyalatma hamlesine mahkemeden skandal karar! - Resim : 4

İmamoğlu'nun kopyalatma hamlesine mahkemeden skandal karar! - Resim : 5

İmamoğlu'nun kopyalatma hamlesine mahkemeden skandal karar! - Resim : 6

İmamoğlu'nun kopyalatma hamlesine mahkemeden skandal karar! - Resim : 7

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Mahkeme