Araplara satılan parkta yeniden durdurma kararı

Mahkeme, ihalenin duyurulmasında yasalara aykırı durum olduğu gerekçesiyle itiraz yolu kapalı olmak üzere durdurma kararı verdi. 5 milyon 100 bin TL’ye Arap şirkete satılmasına Trabzon İdare Mahkemesi 3. kez hayır dedi.

Araplara satılan parkta yeniden durdurma kararı

Beşikdüzü ilçesinde, çoğunluğu AKP’li belediye meclisinin kararıyla, Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı’nın 5 milyon 100 bin TL’ye Arap şirkete satılmasına Trabzon İdare Mahkemesi 3. kez hayır dedi.

Mahkeme, ihalenin duyurulmasında yasalara aykırı durum olduğu gerekçesiyle itiraz yolu kapalı olmak üzere durdurma kararı verdi.

Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı, AKP’li belediye başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun ısrarı ve AKP çoğunluğundaki meclisin kararı ile 3 kez satışa çıkarıldı. Satışın üçünde de ihaleyi, Arap kökenli El Ajaji adlı yabancı firma satın aldı. Parkın halkın kullanımında yeşil alan olarak kalması için oluşturulan platform 3 satışta da Trabzon İdare Mahkemesi’ne satış kararının durdurulması için itirazda bulundu.

Cumhuriyet'ten Ahmet Şefik'in haberine göre, son olarak mahkeme, 12 Mart 2019 tarihli kararı ile parkın satılmasını içeren belediye meclis kararını 3. kez durdurdu.

Karar hakkında açıklamada bulunan avukat Ozan Karagöz, “Trabzon İdare Mahkemesi’nde açmış olduğumuz davada yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir. Bu kararla birlikte Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı halkımıza ait kalacaktır. Beşikdüzü Beşikdüzülülerindir” dedi.

Etiketler
Trabzon Mahkeme