Maltepeliler Edirne ve Çanakkale’ye gidiyor

Maltepe Belediyesi, 4-15 Mart tarihleri arasında Edirne’ye, Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü kapsamında 19-29 Mart tarihleri arasında da Çanakkale’ye tur düzenleyecek.

Maltepeliler Edirne ve Çanakkale’ye gidiyor

Maltepe Belediyesi, 4-15 Mart tarihleri arasında Edirne’ye, Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü kapsamında 19-29 Mart tarihleri arasında da Çanakkale’ye tur düzenleyecek. Yaklaşık 3 bin kişinin katılması planlanan turlar için başvurular, mahalle muhtarlıklarına yapılacak.

Maltepe Belediyesi’nin her sene gerçekleştirdiği Çanakkale gezileri bu yıl 19-29 Mart tarihleri arasında düzenlenecek. Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenecek gezide toplam 36 otobüsle, 2 bine yakın Maltepeli, Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı topraklara götürülecek.

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinden rehberler eşliğinde başlayacak gezi programı kapsamında, Gelibolu Tarihi Yarımadası’ndan geçilip savaş cepheleri, siperler ve zaferin yaşandığı yerler ziyaret edilecek.

Vatandaşlar, Namazgâh ve Hamidiye Tabyası’nı, Seyit Onbaşı Anıtı’nı, Şahindere Şehitliği’ni, Çanakkale Şehitleri Anıtı’nı, Meçhul Asker Anıtı’nı, Yahya Çavuş Şehitliği’ni, 57. Piyade Alay Şehitliği’ni, Conkbayırı ve müzelerini de gezebilecek.

EDİRNE’YE KÜLTÜR TURU

Maltepe Belediyesi gelen talepler üzerine bu yıl, 04-15 Mart tarihleri arasında Edirne’ye de bir gezi düzenlenecek.

Kültür turunda, Balkanların en büyük nehirlerinden biri olan ve Türkiye ile Yunanistan sınırının bir kısmını oluşturan Meriç Nehri, Karaağaç’ın Lozan Antlaşması ile tekrar Türk topraklarına kazandırılmasının anısına dikilen Lozan Anıtı, diğer anıt ve şehitliklerle Lozan Müzesi ve Mimar Sinan’ın ustalık eseri, “UNESCO Dünya Mirası” listesinde de yer alan Selimiye Camii ve Külliyesi ziyaret edilecek.

18 mahalleden binlerce kişinin katılacağı gezi programları için başvurular muhtarlıklara yapılacak. Gezide vatandaşlara, rahat etmeleri ve hiçbir sağlık sorunu yaşamamaları için Belediye Başkan Yardımcıları, müdürler, görevliler ve sağlık personeli de eşlik edecek.

Etiketler
Çanakkale Edirne Maltepe Maltepe Belediyesi