İlber Ortaylı: İBB binasının derhal yok edilmesi lazım

Tarihçi İlber Ortaylı, İstanbul'un bugünkü halinden duyduğu rahatsızlığı anlattı.

İlber Ortaylı: İBB binasının derhal yok edilmesi lazım

Tuhaf derginin Aralık sayısı için yazdığı ‘Türkiye’nin İmar Trajedisi’ başlıklı yazısında İstanbul’un bugünkü halinden şikayetçi olduğunu belirten İlber Ortaylı, Türkiye’deki büyük partilerin il yönetimlerinin büyük oranda müteahhitlerin elinde olduğunu ve bu sebeple Süleymaniye Külliyesi’nin etrafında bölgeye yakışmayacak laubali binaların bulunduğunu ifade etti.

‘GALATAPORT PROJESİ GÜNDEN GÜNE BİR SKANDALA DÖNÜŞÜYOR’

Yazısında İstanbul’un bugünkü nüfusunu kaldıracak durumu olmadığının altını çizen tarihçi, şöyle devam etti:

“İstanbul, coğrafyası itibariyle uyumsuz ve metropol barındıracak bir yapıda değil; iki kıta arasında kendisi dar bir köprü ve ulaşım imkânları açısından elverişli jeolojik yapıya sahip değil.”

Yazısında İstanbul’un imar planlamasına dair öneriler sunan Ortaylı, “Süleymaniye’nin dibinin yetkin ellerce ayıklanması gerekli. İstanbul belediye binasının derhal yok edilmesi lazım. Surların üstünde alabildiğine çirkin apartmanlar var, bunlara engel olmak lazım. Galataport Projesi günden güne bir skandala dönüşüyor. Orada, o dolgu saha üzerinde yapılanlar Nusretiye ve Kılıçali Paşa camilerini tehdit ediyor. Tophane, Taksim ve İstiklal Caddesi arasında kalan bölgenin başına neler geleceğini ise, tasavvur bile etmek istemiyorum” dedi.

İlber Ortaylı: İBB binasının derhal yok edilmesi lazım - Resim : 1

Etiketler
İlber Ortaylı