Patlama sesiyle uyandılar: 'Kendimizi dışarı zor attık...'

İSTANBUL Bağcılar'da bir sokakta sabaha karşı doğalgaz hattında oluşan gaz kaçağı nedeniyle yangın çıktı. Bölgedeki doğalgaz ve elektriğin kesilmesiyle itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürüldü.

Patlama sesiyle uyandılar: 'Kendimizi dışarı zor attık...'

Yaşanan doğalgaz kaçağı ve yangın nedeniyle sokaktaki apartmanlar güvenlik amaçlı tahliye edildi. Patlama sesiyle uyanan vatandaşlar büyük korku yaşadı. Tahliye edilen apartmanlardan birinde yaşayan Ali İlhan, 'Çoluk çocuk kendimizi dışarıya zor attık' dedi.

Yenimahalle'de bulunan doğalgaz hattında saat 04.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle gaz kaçağı meydana geldi. Kaçak nedeniyle sokaktaki apartmanlardan birinin önündeki doğalgaz kutusu alev aldı. Alevler, kısa sürede yükselirken sık sık küçük çaplı patlamalar meydana geldi. Patlama seslerini duyan mahalle sakinleri yataklarından fırlayarak durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Olay yerine İGDAŞ'a bağlı görevliler ile itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bölgedeki doğalgaz ve elektriğin kesilmesinin ardından, yangın itfaiye erleri tarafından söndürüldü. Bu sırada polis de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Doğalgaz kaçağı ve beraberindeki yangın nedeniyle panik yaşayan apartman sakinleri güvenlik amaçlı olarak polis ekiplerince binalardan tahliye edildi. Apartman sakinlerinin panik yaşadıkları gözlenirken, gaz kaçağından etkilenen bir kişi de olay yerinde hazır bekletilen ambulansta ayakta tedavi edildi.

"KALKTIK, HER TARAF ALEV İÇERİSİNDE"

Doğalgaz kaçağı ve yangının yaşandığı noktaya en yakın apartmanda ikamet eden Ali İlhan, olayla ilgili, "Nasıl olduğunu bilemiyoruz. Zaten yatıyorduk biz. Kalktık, her taraf alev içerisinde, duman içerisinde. Çoluk çocuk kendimizi dışarıya zor attık. Zaten dışarıdaki alevlerin görüntüsünü de çektik. Allah'a şükür, kimseye bir şey olmadı" dedi.


İGDAŞ'TAN AÇIKLAMA

İGDAŞ, Bağcılar'daki doğalgaz yangınına bir motosikletteki yangının neden olduğunu açıkladı.

İGDAŞ'tan yapılan açıklamada "04.30 saatlerinde Bağcılar Yenimahalle 1543 Sokak'ta bir motosiklet doğalgaz kutusuna bağlanmış ve bilinmeyen bir sebeple motosiklette yangın çıkmıştır. Çıkan yangın motosikletin bağlı olduğu doğalgaz kutusuna sıçrayarak doğalgaz hattına hasar vermiştir. Hatta oluşan hasar nedeniyle gaz çıkışı meydana gelmiştir. 187 Doğalgaz Acil Hattı’na gelen ihbar üzerine İGDAŞ ekipleri olaya müdahale etmiş, gerekli güvenlik önlemlerini almış ve gaz akışını kesmiştir. Doğalgaz hattında oluşan hasarla ilgili onarım çalışması başlatılmıştır" denildi


Etiketler
Bağcılar Patlama