Türkiye'nin ilk organik pazarı 13 yaşında

"%100 Ekolojik Pazar” olarak faaliyet gösteren Feriköy Organik Pazar, Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü ve Buğday Derneği Başkanı Leyla Aslan Ünlübay’ın katılımıyla 13. yaşını kutladı.

Türkiye'nin ilk organik pazarı 13 yaşında

"%100 Ekolojik Pazar” olarak faaliyet gösteren Feriköy Organik Pazar, Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü ve Buğday Derneği Başkanı Leyla Aslan Ünlübay’ın katılımıyla 13. yaşını kutladı.

Pazardaki üreticilerin ve müşterilerin de katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Şişli Belediyesi ve Buğday Derneği pazarın geleceği için bir protokol de imzaladı.

Şişli Belediyesi ve Buğday Derneği ortaklığıyla kurulan Feriköy Organik Pazarı, 13’üncü yılında büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Türkiye’nin ilk ve en büyük organik pazarı olan Feriköy’ün 13’üncü yaşı vesilesiyle düzenlenen kahvaltı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen temiz gıdayı aynı sofrada buluşturdu.

Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü ve Buğday Derneği Başkanı Leyla Aslan Ünlübay’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, pazarın tüm paydaşların etkin katılımıyla büyümesini sağlamayı hedefiyle bir de protokol imzalandı.

Feriköy Organik Pazarı’nın sağlıklı ve sürdürülebilir beslenmenin İstanbul’daki merkezi olduğunu belirten Şişli Belediye Başkan H. Hayri İnönü, “Şişli Belediyesi olarak hem sürdürülebilirliğe hem de vatandaşlarımızın sağlıklı ve temiz gıdaya erişimini desteklemeye çok önem veriyoruz. Şişli’de kurulan Organik Pazar da bu anlamda bizim için büyük önem taşıyor. Yılda 700 ton civarında ekolojik taze sebze ve meyve satılan pazarımız yalnızca Şişlimize hizmet vermekle kalmıyor, şehrimizde sağlıklı ve sürdürebilir beslenmenin ilk adresi olarak konumlanıyor. Biz de pazarın yönetiminden denetimine her aşamasında etkin bir rol üstleniyor; Buğday Derneği ile güçlü işbirliğimiz sayesinde örnek teşkil edecek bir işe imza atıyoruz. Üretici ve müşteri komisyonları ile pazarda tüm paydaşların söz sahibi olmasını önemsiyoruz. Şişli Belediyesi olarak ev sahipliği yaptığımız Organik Pazar’ımızın daha da güçlenmesi için bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Feriköy Organik Pazarı 13 yılda pek çok ilke imza attı

%100 Ekolojik Pazarlar projesinin ilk halkası olan Feriköy Organik Pazar, ilk kurulduğundan bu yana pek çok ilke imza attı. Türkiye’de naylon poşet kullanımının kaldırıldığı ilk pazar olan Feriköy’ün yönetiminde Şişli Belediyesi ve Buğday Derneği’nin yanı sıra pazarcıların, üreticilerin ve tüketicilerin de söz hakkı bulunuyor.

2006 yılında 48 tezgahta 25 üretici ve esnafla başlayan Şişli %100 Ekolojik Pazar, bugün 307 tezgahta 76 üretici ve esnafla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Türkiye’nin her bölgesinden gelen 110 marka ve 274 çeşit ürün tüketicilerle buluşuyor.

Tüm ürünler takip ediliyor

Şişli Belediyesi denetimini de üstlendiği pazarda Buğday Derneği’nin oluşturduğu %100 Ekolojik Pazar Standartları’nı uyguluyor. Buna göre haftalık olarak kayıt altına alınan satış verileri tarih, satıcı, üretici, ürün, çeşit, miktar, fiyat bazında internet veri tabanına aktarılıyor. Ayrıca istenilen tarih aralığında istenen üretici veya ürüne dair her türlü veri tek bir tuşla elde edilebiliyor.

Etiketler
Şişli Türkiye Hayri İnönü