Ekrem İmamoğlu'ndan AKOM'da sağanak yağış açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da yaşanan şiddetli yağışa ilişkin açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu'ndan AKOM'da sağanak yağış açıklaması

İmamoğlu, "İstanbul’un genelinde 50 kilo ile 100 kilo ağırlığında bir yağış yaşadık" diyen İmamoğlu, "İstanbul’un Güneybatısı’ndan Esenyurt hattına giriş yapan bir yağış aksı söz konusu" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ne yazık ki iklim değişikliğinin etkisini yazın ortasında yağmurlarla yaşayabiliyoruz.

İstanbul'da 890 personelimizle vatandaşımızın hizmetindeyiz.

1 saati aşkın süredir buradan takip ettiğim biçimiyle bir bölgeye müdahalemiz 10-15 dakikayı bulmadı. Yollardaki birikintileri giderdik. Şu anda akışkanlık olabildiğince makul seviyede İstanbul genelinde.

Şunu söyleyebilirim, arkadaşlarımın bana verdiği bilgi yağışın öğleden sonra saat 2'ye 3'e kadar devam edeceği yönünde. Vatandaşlarımızın mecbur kalmadıkça araçlarıyla seyahat etmemelerini, dışarıya çıkmamalarını ben buradan istiyorum.

Boğaz hattında oldukça yüksek yağışlar var. İstanbul'da genel anlamda bugüne kadar hep sıkıntı yarattığını gördüğümüz meydanlarımızda ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. Hatta hemen hemen hiç sıkıntı yaşanmadı diyebilirim.

Günün özeti, şu ana kadar bir yaralanma, kaza vs. ihbar almadık. Mikro ölçekli su baskınlarıyla ilgili yoğun bir 153'e ulaşan ve telafi edilemez noktada olan bir durum yaşamadık. Gelen ihbarları takip ediyoruz.

Etiketler
İstanbul sağanak yağış İstanbul Ekrem İmamoğlu Sağanak yağış