Tarihi evi iş makinesiyle yıkmışlardı: İBB tepki gösterdi, suç duyurusunda bulunuyor

Şişli'nin Kurtuluş semtinde bulunan tarihi evin iş makineleriyle yıkılmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) açıklama geldi; işlemin koruma kurunun kararına rağmen gerçekleştirildiği ve suç işlendiği kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Şişli ilçesine bağlı Kurtuluş semtinde bulunan tarihi evin yıkımına tepki gösterdi.

Söz konusu ev, bölgedeki üçgen alınlık ve kafa pencereli yapı örneklerinden biriydi.

Yapının koruma altına alınması için büyükşehir belediyesi olarak bir ay önce raporla görüş bildirdiklerini dile getiren Polat, şunları kaydetti:

"Koruma kurulu da burada herhangi bir inşaat ve fiziki işlem yapılmaması için duyarlılıkla karar alarak yapıyı korumaya aldı. Yıkım ile suç işlenmiştir. Bugün hazırladığımız rapor koruma kurulunda değerlendirilecek ve büyük ihtimalle oy birliği ile yapı tescillenecekti.

'KORUMA KURULUNUN 'FİZİKİ MÜDAHALE YAPILAMAZ' KARARI ALMASINA RAĞMEN YIKILDI'

İBB Miras, Koruma Kurulu, KUDEB gibi tüm koruma kurumları işbirliği ile yapıyı tescilleme çalışması yürüttü. Fakat yıkım izni olmadan, dahası koruma kurulunun inşaai ve fiziki müdahale yapılamaz kararı almasına rağmen yapı yıkılmıştır.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ'

Bu işlemi yapanlar hakkında bütün koruma kuruluna suç duyurusunda bulunuyoruz. Yine bugün kurulda yapının yine de tescillenmesi için görüş bildireceğiz. Yok edilmesine rağmen inşaat rantına kurban edilmeyip, yeniden yerinde yapılması sağlanacak bir tescil kararını koruma kurulunda el birliği ile alacağımızı düşünüyorum.

İBB Miras olarak aylar önce koruma için çalıştığımız bir değerin yok edilmesinin üzüntüsünü yaşıyoruz."

Tarihi evi iş makinesiyle yıkmışlardı: İBB tepki gösterdi, suç duyurusunda bulunuyor - Resim : 1

Tarihi evi iş makinesiyle yıkmışlardı: İBB tepki gösterdi, suç duyurusunda bulunuyor - Resim : 2

Tarihi evi iş makinesiyle yıkmışlardı: İBB tepki gösterdi, suç duyurusunda bulunuyor - Resim : 3

Tarihi evi iş makinesiyle yıkmışlardı: İBB tepki gösterdi, suç duyurusunda bulunuyor - Resim : 4

Video kolajın kaynağı: @mahallekurtulus instagram hesabı.

Etiketler
İstanbul Şişli İstanbul Büyükşehir Belediyesi