İmamoğlu'ndan MOBESE görüntülerinin sızdırılmasına tepki: 'Talimatı kim verdiyse...'

Ekrem İmamoğlu, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile bir balıkçıda yemek yerken çekilen görüntülerinin sızdırılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

İmamoğlu'ndan MOBESE görüntülerinin sızdırılmasına tepki: 'Talimatı kim verdiyse...'

İstanbul 24 Ocak Pazartesi günü haftaya yoğun kar yağışı ile başladı. Kar yağışının başladığı saatlerde Ekrem İmamoğlu ile İngiliz Büyükelçi Dominick Chilcott bir balıkçıda yemek yedi.

İki ismin önceden planladıkları yemek için buluştukları görüntüler basına servis edildi. Görüntülerin MOBESE kameralarından alınmış olmasına İmamoğlu sert tepki gösterdi.

İmamoğlu, "Bu durumun devletin imkanları kullanılarak, bir MOBESE kamerası görüntülerinin böylesi bir magazinsel bir sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin sağlanmasının takipçi olacağım." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde İstanbul'daki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'nun büyükelçiyle yemek yediği görüntülerle ilgili açıklaması şöyle oldu:

Bu kadar yoğun bir gündemde yemeğe gitme meselemin bu kadar gündeme taşınılmasını ve manipülasyonu şaşkınlıkla takip ettiğimi ifade etmek isterim.

Bir büyükelçiyle Türkiye'nin en yoğun ilişkide bulunduğu bir ülkenin ana temsilcisiyle yenilen bir yemekten bahsediyoruz. Kaldı ki bu yemek daha önce büyükşehir belediyesini ziyaret etmiş, kendisiyle beraber resmi bir görüşme yapmış ve akabinde böyle bir buluşmayı da tasarlamış bir belediye başkanıyım. Yaklaşık 20-25 gün önce buluşma gününü belirlemiştik.

Büyükelçi bir gün önce kalkıp Ankara'dan İstanbul'a gelmişti. Gün boyu yaptığı çalışmalardan sonra vakit ayırıp bu resmi buluşmayı ama tabii ki hususi bir tarafı var, buluşmayı eşlerimizle beraber yaptık. İBB Başkanı'nın karla mücadele kadar dünyanın bu tarz ülkelerinin büyükelçileri ile kuracağı ilişki de sorumluluğudur. Bunu da gayet iyi yerine getiriyorum.

Bu durumun devletin imkanları kullanılarak, bir MOBESE kamerası görüntülerinin böylesi bir magazinsel bir sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin sağlanmasının takipçi olacağım. Bu önemli bir meseledir. Bu iş kişisel de bir meseledir. Ben bu konudaki düşüncemi Vali Yerlikaya ile dün ve bugün paylaştım.

"KİMSE MOBESE GÖRÜNTÜLERİNİ SERVİS EDEMEZ"

Özellikle kamera sistemleri bir suçun önlenmesi, suçun ve kazanın tespiti için kullanılır. Biz kameralardan İstanbul'u takip ediyoruz ama hiçbir arkadaşım bu görüntüleri servis edemez. Bunun kuralları vardır.

Bunu yapan, talimatını veren kimse; buna müsaade eden hangi sistem ise önemini bir insan şu an gözlerime bakarken anlayabilir.

Etiketler
İngiltere Ankara Ekrem İmamoğlu