Kartal Belediyesi ekipleri 24 saat görev başında: Karla mücadele aralıksız sürüyor

Kartal Belediyesi, İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışına karşı ilçede alarma geçti. Ekipler, ilçede kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ederken sokak hayvanlarını da unutmuyor.

Kartal Belediyesi ekipleri 24 saat görev başında: Karla mücadele aralıksız sürüyor

Kartal Belediyesi, ilçe merkezinde 3-7 cm, yüksek bölgelerde ise 10-15 cm’i bulan ve tüm ilçeyi etkisi altına alan kar yağışına karşı alarma geçti.

Fen İşleri, Temizlik İşleri, Destek Hizmetleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü’nün ortak olarak yürüttüğü çalışmalarda, kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

500 PERSONEL VE 50 KARLA MÜCADELE ARACI GÖREV BAŞINDA

İlçede 24 saat aralıksız süren çalışmalarda Kartal Belediyesi saha da görev yapan personel sayısını yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullardan dolayı 500 personele çıkartırken, iş makinası sayısını da 50 araca çıkardı. Kartal Belediyesi ekiplerinin karla mücadele çalışmaları kapsamında cadde, sokak ve meydanlarda yaklaşık bin ton tuz kullanıldı. Ekipler, rutin yol açma ve kar temizleme çalışmalarının yanında, Kartallı vatandaşların Komşu İletişim Merkezi’ne gelen ihbar ve taleplerine de acil müdahalelerini de sürdürüyor.

KİMER KARTALLILARI YALNIZ BIRAKMIYOR

7/24 çalışma esasına göre çalışan Komşu İletişim Merkezi (KİMER) 1852 acil çağrıyı cevaplandırırken; yolda kalma, tuzlama, ağaç devrilmesi, hasta nakli, ambulans talebi gibi acil ihtiyaçları içeren 1216 başvuruyu ekiplere eş zamanlı olarak ulaştırarak sorunların çözümünü başarı ile sonuçlandırdı.

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Kar yağışının artması ve sokakta ve ormanda yaşayan hayvanların yiyecek bulma sıkıntısı karşısında alanda çalışan Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler iki gün içinde toplamda 180 kilo kedi -köpek mama dağıtımı gerçekleştirdi.

"TRAFİĞE ÇIKMAYIN UYARISI"

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, kar mesaisini aralıksız sürdüren ekiplere teşekkür ederek; “Kartal Belediyesi, karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekiplerimizin çalışmaları sayesinde, şu ana kadar ilçemizde ciddi bir sorunla karşılaşmadık. Kartal’da 165 cadde, 5 bulvar ve 1 meydanımız tamamen açıldı. İlçemizde bulunan 2500 sokağın % 60’ında yolları açtık. Yolda mahsur kalan 32 araç ve 108 komşumuzu kurtardık. 3 komşumuza da konaklama yeri sağladık. Kartallı komşularımızın, bu süreçte zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını ve evde kalmalarını temenni ediyoruz.

Herhangi bir sorunla karşılaştıkları takdirde de, ‘444 4 578’ telefon hattı üzerinden Komşu İletişim Merkezi’nden bizlere ulaşabilirler.” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Kartal Belediyesi Kartal İstanbul