Görüntüler ortaya çıktı: TÜGVA'ya yapılacak tahliyede İBB'ye polis engeli!

TÜGVA tarafından kullanılan Büyükada iskelesinin üst katı İBB'ye geçti. Ancak mahkeme kararına rağmen TÜGVA tahliye işlemini gerçekleştirmedi. İBB'nin tahliye için gönderdiği zabıta ekipleri polis tarafından engellendi.

Daha önce BELTUR’un işlettiği, Büyükada Şehir Hatları Vapur İskelesi üzerinde bulunan ve işletmesi AKP döneminde TÜGVA’ya verilen kafeterya, mahkeme karıyla İBB'ye geçti. Ancak TÜGVA’nın tahliye işlemini gerçekleştirmemesi üzerine İBB ve Adalar Belediyesi zabıtaları tarafından boşaltılmak istendi.

Sözcü'nün haberine göre, tahliye işlemini gerçekleştirmek için iskeleye giden İBB’ye bağlı zabıtalar, üst katta bekleyen polislerin engeliyle karşılaştı. Polislerin önünde TÜGVA çalışanları oldukları belirtilen kişiler ile zabıtalar arasında arbede yaşandı. Büyükada İskelesi’nde toplanan halk ise, İBB zabıtalarının içeriye alınmamasına tepki gösterdi.

"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK"

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TÜGVA’nın imini anmadan, “Bir vakıf, Büyükada Vapur İskelesi'ni, mahkemenin kesin kararına rağmen boşaltmadı, tahliye ise engelleniyor” diye yazdı. Ongun, “Yasaya rağmen bir vakfın İBB’ye karşı savunulması idari usullere aykırı, görülmemiş bir olaydır. Bunu yapan tüm kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Büyükada Mahkeme Polis Tahliye