İstanbul Eczacı Odası’nın ilk kadın başkanı seçildi!

18-19 Eylül, İstanbul Eczacı Odası Genel Kurul seçimi gerçekleşti. Oda başkanlığına İstanbul Eczacı Hareketi grubu adayı Şeker Pınar Özcan seçildi.

İstanbul Eczacı Odası’nın ilk kadın başkanı seçildi!

İstanbul Eczacı Odası’nın Başkanı Şeker Pınar Özcan oldu. Seçimli Olağan Genel Kurul’da başkan seçilen Özcan odanın ilk kadın başkanı. Şeker Pınar Özcan, “Meslektaşlarımızın yüzde 60’ından fazlası kadın, kadınlara baskının arttığı bu dönemlerde kadının gücünü göstereceğiz. Kadınlara örnek olacağım” dedi.

1975 Samsun doğumlu olan Özcan, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu. 1998 yılından bu yana Bağcılar’da eczacılık yapan Özcan, İstanbul Eczacılar Odası Yönetim Kurulu üyeliği ve İstanbul Eczacı Odası Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.

Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin haberine göre; oda seçimlerine İstanbul Eczacı Hareketi Grubu’ndan katılan Özcan’ın bulunduğu liste seçimleri açık ara farkla kazandı. Bugün mazbatasını alacak olan Özcan, eczacıların arasında kadınların oranının yüzde 60’ın üzerinde olduğuna dikkat çekerek “Kadın başkan olarak yola çıkmadım aslında. Odada görevde olan bir insandım. Meslektaşlarımızın çoğu kadın ve rol model olmak anlamında güzel. 65 yıl sonra odada ilk kadın başkan olmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

Etiketler
İstanbul Seçim