Ekrem İmamoğlu'ndan 'simsar' uyarısı: Sizi manipüle etmeye çalışanları muhatap almayın

Küçükçekmece Belediyesi ile İBB iştiraki KİPTAŞ arasında, Kanarya Mahallesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili protokol imzalandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan 'simsar' uyarısı: Sizi manipüle etmeye çalışanları muhatap almayın

Protokol imza töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir sürecin sonunda değil, başlangıcında olduklarının altını çizdi.

Süreci zorlaştırmak için ortaya çıkacak “simsarlar” olacağı uyarısında bulunan İmamoğlu, “Burada ticaret yok. Burada, her vatandaşın evlerini elde edebilmek konusunda büyük fedakarlıkla süreç yönetimi anlayışı var. Lütfen, kapınızı çalan bu güçlü kurumların, bu sürecine, katkı sunun. İmzanızı atın. Bir an önce bu proje başlasın, hızlıca bitsin. Güvenli, sıcacık yuvalarınıza taşının. Bu işten fayda üretmeye çalışan bir avuç insan olacak. Sakın onları muhatap almayın” dedi.

KÜÇÜKÇEKMECE / İSTANBUL

Küçükçekmece Belediyesi ile İBB iştiraki KİPTAŞ arasında, Kanarya Mahallesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili protokol imzalandı.

“Kanarya Mahallesi İş Birliği Protokolü İmza Töreni”, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İBB üst yönetiminin tam kadro hazır bulunduğu imza töreninde, CHP İBB Meclis Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ile İYİ Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da İmamoğlu’na eşlik etti.

KURT: “8 YIL SONRA İLK KEZ SAHADA CİDDİ BİR AKSİYON ALACAĞIZ”

İmza töreni öncesinde ilk konuşmayı KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptı. Deprem konusunun İstanbul ve Türkiye’nin en önemli problemi olduğunu belirten Kurt, “Bugün, önemli bir iş birliğine imza atıyoruz, resmi sürecinin ilk adımını atacağız. Küçükçekmece ilçemizin Kanarya Mahallesi’nde, yaklaşık 93 dönümlük bir alanda, 912 bağımsız bölümün bulunduğu ve bu yapıların tamamının riskli yapı statüsünde; 4 bin insanımızın yaşadığı ve 2013 yılında Bakanlar Kurulu tarafından da riskli alan olduğu tescil edilen bir bölgeye, tam 8 yıl sonra; Küçükçekmece Belediye’mizin konuyu dert edinmesi ve bizim de sürece paydaş olarak katkı sağlamak için yola çıktığımız bugün, ilk kez sahada ciddi bir aksiyon alacağız” ifadelerini kullandı.

“KİPTAŞ OLARAK TAŞIN ALTINA ELİMİZİ SOKUYORUZ”

Dönüşüm süreçlerinin sancılı yürüdüğünü kaydeden Kurt, “Biz de bunu, sahadaki çalışmalarımızda yaşıyoruz. Şu anda ekip arkadaşlarımızın bir kısmı, Eyüp’teki dönüşüm alanımızda, yıkım ve tahliye süreçlerini yönetiyor. Bölge sakinleriyle yüzde 100 uzlaştık. Bundan üç hafta önce, Bağcılar’da, yaklaşık 190 bağımsız birimli bir sitede, yüzde 93 uzlaşı ile tahliye süreçlerini tamamladık. Yarın Beylikdüzü’nde, uzlaştığımız bir blokun tahliyesini yapacağız. Yoğun bir şekilde KİPTAŞ olarak, bu işi dert ediniyoruz ve taşın altına elimizi sokuyoruz. Küçükçekmece’de de bu işin paydaşı olduğumuz için mutluyuz. Umarım hızlıca vatandaşlarımızla uzlaşır, bir an önce sahada yeni yaşam alanlarını kendileri teslim ederiz” dedi.

ÇEBİ: “SÖZÜNÜ BİLE VERMEYE CESARET EDEMEDİĞİMİZ BİR PROJEYDİ”

Kurt’un ardından “ev sahibi” sıfatıyla konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Çebi de duygularını, şu sözlerle dile getirdi:

“Emin olun heyecanlıyım. Heyecanım şudur: Belki İBB ve KİPTAŞ için küçük bir adım olabilir. Ama Küçükçekmece halkı, özellikle Kanarya halkı ve benim bu proje, çok önemli ve devasa bir adımdır. Bunun sebebi; bu proje, belki proje aşamasına gelmeden, ihtiyaç olarak 5 tane belediye başkanı gördü. Yaklaşık 40 yıldır konuşulan bir konudur. Biz de 2019 yerel seçimlerine hazırlanırken, projelerimiz içerisinde, sözünü bile vermeye cesaret edemediğimiz bir projedir. Onun için, ‘Bizim için büyük bir adımdır’ diyoruz. Kendilerine huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. İBB Başkanı’mızın bu projeye olan inancıyla, kendi inancımı birleştirip, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’un da katkılarıyla, önemli bir aşamaya geldiğimizi söyleyebilirim.”

İMAMOĞLU: “EN ÖNEMLİSİ VATANDAŞIN İNANMASI”

Törenin son konuşmasını yapan İmamoğlu, Zeytinburnu’nda çöken binanın yaşanan kritik süreci bir kez daha gözler önüne serdiğine vurgu yaptı. Halkı esas alan bir modelle hareket ettiklerini aktaran İmamoğlu, “Biz, KİPTAŞ, başka belediyeler, devletimizin kurumları, Bakanlık ve diğer iştirakler tümden bu işin içinde. Ama vatandaşın da kendi binasını güçlendirme ve yenileme konusunda kararlı ve ısrarcı olmasını sağlamak şart. Bunun elbette birkaç ayağı var. Bana göre en önemli ayağı, vatandaşın bu işe inanıyor olması” dedi. İmamoğlu, vatandaşa ekonomik anlamda yük bindirmeyecek, ucuz maliyetli finansman kaynaklarının yaratılmasının işin bir başka ayağı olduğunu vurguladı.

“YEGANE AMAÇ İNSAN HAYATINI KURTARMAK”

Dünkü Zeytinburnu ziyaretinde, “İstanbullara çağrı” mesajı yayınladıklarını kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi.

“Orada anlattığım şeyleri, buradan tane tane tekrar anlatayım. İstanbullara seslendim, dedim ki; ‘Bakınız, biz, İstanbul'da yapıları tetkik ediyoruz. Ve ne yazık ki manzara, düşündüğümüzün çok daha ötesinde. Neredeyse 1'e 3, 1'e 4 oranında yoğun bir riskli yapı stoku önümüze çıkıyor. Silivri'den başladık Avcılar, Bakırköy, Fatih başta olmak üzere, Zeytinburnu, Küçükçekmece… Bütün bu ilçelerde ve devamında diğer ilçelerimizde de bu yapı stokunu analiz ediyoruz. Bakın, bizi ve belediyelerimizi, o binaların çürük olup olmadığını tespit etmek için gittiğimizde, binalarına sokmayan vatandaşlarımız var.’ Bu vatandaşlarımızın bu gerçekle yüzleşmemesi, kimse için bir kazanç değil. Bu tespiti yapmak ve insanlarımızın bu konuda uyanmasını sağlamamızdaki yegane amaç, insanlarımızın hayatını kurtarmaktır. Bunları söyledim; bunları söylemeye devam edeceğim. Her ne kadar birkaç belediye başkanı hemen, ‘Kimi ima ediyorsun, ne demek istiyorsun” diye sosyal medya üzerinden anlamsız, saçma sapan ifadelerde bulunsa da – onları muhatap almayacağım- bizim, orda seslenmek istediğimiz ve uyarmak istediğimiz şey; vatandaşın maksimum iş birliğini bu sürece dahil etmesiyle ilgiliydi.”

“ACI ÖRNEK: FİKİRTEPE”

Kentsel dönüşüm meselesini “siyasi münazara” konusu yapmayacaklarının altını çizen İmamoğlu, “Geçmişte kentsel dönüşüm meselesi, siyasi kurumlar arasında çoğu zaman top gibi gidip gelmiştir. Pazarlık meselesi haline gelmiştir. Bakın KİPTAŞ’ın da içinde olduğu Fikirtepe, bunun en acı örneğidir. Artık iş öyle ayyuka çıktı ki, öyle kötü bir sürece kavuştu ki; bir dairesi olan, ‘5-7-10 daire isterim’ noktasında pazarlığa dönüştü. Ne yazık ki, bir kentsel dönüşüm değil, orada rezalet bir dönüşüm süreci ortaya çıkmıştır. Oranını kurtarılması için biliyorsunuz, geçen sene Çevre ve Şehircilik Bakanı, Fikirtepe ile ilgili 5 milyar liralık bir fonu ayırdığını ilan etmiştir. Neden bu duruma geliyoruz? İşte bunun sebebi, birileri tarafından bazen sahada, bazen de siyasi birtakım anlayışlar adına kullanılmasıyla yaşanan süreç” dedi.

“BURADA TİCARET YOK”

Süreci zorlaştırmak için ortaya çıkacak “simsarlar” olacağı uyarısında bulunan İmamoğlu, şöyle devam etti:

“İki kurum da bu süreci, en üst seviyede, maksimum yönetecek. Burada ticaret yok. Burada, her vatandaşın evlerini elde edebilmek konusunda büyük fedakarlıkla süreç yönetimi anlayışı var. Lütfen, istirham ediyorum; Kapınızı çalan bu güçlü kurumların, bu sürecine, katkı sunun. İmzanızı atın. Bir an önce bu proje başlasın, hızlıca bitsin. Güvenli, sıcacık yuvalarınıza taşının. Sizi manipüle etmeye çalışan insanlar olacak. Bu işten fayda üretmeye çalışan bir avuç insan olacak. Kim olduğu beni ilgilendirmiyor. Çıkacak bunlar huzurunuza. Sakın onları muhatap almayın. Muhatabınız burada, Küçükçekmece'de. Belediye Başkanı’nız ve onun ekibi. İBB iştiraki KİPTAŞ Genel Müdürü ve onun ekibi. Muhatabınız onlar. Lütfen bu dayanışmayı bu uzlaşma ortamını ortaya koyun, bir an önce bu proje başlasın.”

“SÜRECİN SONUNDA DEĞİL, BAŞLANGICINDAYIZ”

Bir sürecin sonunda değil, başlangıcında olduklarının altını çizen İmamoğlu, “Bu tarz çalışmalarımız İstanbul'un her noktasında devam ediyor. Silivri'den Tuzla'ya, Eyüpsultan’dan Bağcılar’a varıncaya kadar, her ilçesinde bu adımları atmaya devam ediyoruz. Küçük, büyük demeden, örnek olması bakımından, sokak sokak, mahalle mahalle yaptığımız tespitler ile önümüze gelen her vatandaşımıza, her gruba bu desteği vermeye de devam edeceğiz; kararlıyız. Umarım İstanbul'un bu gündemi konuşmadığı günlere hep birlikte kavuşuruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Küçükçekmece Belediyesi Küçükçekmece Ekrem İmamoğlu Irak