Kartal’daki iş yerleri zabıta ekiplerinin sıkı denetiminden geçiyor

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında kontrollü bir şekilde yeniden hizmet veren tüm iş yerlerinde rutin denetimlerine devam ediyor.

Kartal’daki iş yerleri zabıta ekiplerinin sıkı denetiminden geçiyor

İlçedeki kontrollerini sıklaştıran ekipler denetimler sırasında HES kodu sorgulama, masalar arası 1.5 metrelik mesafe, iş yerinin genelge doğrultusunda yüzde 50 kapasite ile çalışması, 07:00-19.00 arası müşteri kabulü gibi konularda uyarılarda bulunuyor.

Denetim ve bilgilendirme çalışması sırasında usulsüz fiyat artışlarını engellemek için iş yerleri kapsamlı kontrollerden geçiriliyor.

Turuncu renk ile yüksek risk kategorisinde bulunan İstanbul’da; kafe, restoran ve benzer işletmelerin açılması ile ilçedeki denetimlerini artıran Kartal Belediyesi, süreci kontrollü bir şekilde yöneterek virüsün yayılmasını önlemek amacı ile detaylı teftişlerin yanı sıra; ilgili işyerlerine yönelik bilgilendirmede de bulunuyor.

Bakkal, fırın ve market teftişlerine kafe ve restoranları da ekleyen ekipler bir yandan hijyen denetimlerini gerçekleştirirken bir yandan da iş yerlerinin fiyat politikalarını kontrol ediyor.

Denetimler sırasında koronavirüs önlemleri kapsamında maske takılması, ambalajlı ürün satımı, gramajlar ve genel temizlik kontrolleri yapılırken, iş yeri sahiplerine ve çalışanlarına kurallar hakkında bilgilendirmede bulunuluyor.

Yeni kontrollü normalleşme sürecinde temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra, tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması için denetimler devam edecek.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ”Zabıta ekiplerimiz yoğunlaştırdıkları kontrollerde kurallar ve fiyat politikaları konusunda esnafımızın gerekli hassasiyeti göstermeleri hususunda kendilerine uyarılarda bulunuyor. Vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için denetimlerimizi aralıksız devam ettireceğiz. Ancak halen riskli kategoride olduğumuzu unutmadan kurallara harfiyen uymamız gerekiyor. ” dedi.

Etiketler
Kartal Belediyesi İçişleri Bakanlığı Kartal