İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Nama: Tarım ve Orman Bakanlığı geri adım attı

İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın genelgesinin mobil halk ekmek büfelerine karşı yayınlandığını ancak geri adım atıldığını söyledi.

İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Nama: Tarım ve Orman Bakanlığı geri adım attı

Tarım ve Orman Bakanlığı, emek satışına ilişkin genelgenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mobil olarak 'halk ekmek' satışının engellenmesiyle alakası olmadığını açıkladı. İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama kararlı duruş karşısında geri adım atıldığını söyledi.

Bakanlık dün akşam yayınladığı genelgenin ardından sosyal medyada büyüyen tepkiler üzerine gece yarısı bira açıklama yaparak, “Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, İBB'nin mobil büfeler ile ekmek satışını yasaklayan bir bildirimi/genelgesi söz konusu değildir” dedi.

İMAMOĞLU 'SABAH GİDİP EKMEK DAĞITIN' TALİMATI VERMİŞ

Medyascope TV'ye konuşan Özgen Nama ise, bakanlığın açıklamasına karşın genelgenin daha önce yayınlanan ile harfiyen aynı olduğunu, sadece seyyar araçlarla ekmek satış yasağı ibaresi eklendiğini anlattı.

Nama, şöyle konuştu:

"Burada kast edilmek istenen şuydu, acaba biz İBB'ye bu yöntemle bir geri adım attırabilir miyiz, bu genelge karşısında araçlarını toplayıp fabrikalarına geri dönebilirler mi. Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun bizlere verdiği talimatlar, 'Yarın hizmetlerinize devam ediyorsunuz, sabah aynı şekilde gidip ekmek dağıtımına devam edin' talimatıydı.

Bu kararlı duruş karşısında gördüğüm şu, dün İBB Meclisi'nde AK Parti ve MHP meclis üyelerinin attığı geri adımı biz bugün bakanlıkta da görmekteyiz. Özetle şu: Bu bir ekmek davası, ekmek davasının önünde kimse duramaz."

YENİ BÜFE AÇILMASINA AK PARTİ KARŞI ÇIKTI

Mobil ekmek büfeleri, 9 Ocak’ta hizmet vermeye başladı. İstanbul’un 40 noktasındaki büfelerle, Halk Ekmek büfelerinin önündeki kuyrukların azaltılması hedefleniyordu.

İBB Meclisi’nin son toplantısında önerilen 142 yeni büfe açılması teklifi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmiş, teklif komisyona havale edilmişti. İBB bunun üzerine halk ekmek üretimini mobil büfelerle yaygınlaştırma kararı almıştı.

Etiketler
Tarım Bakanlığı Ekmek