İstanbulkart - HES kodu eşleştirmesi için son gün

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbulkart’lar 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren HES kodu olmadan kullanılamayacak.

İstanbulkart - HES kodu eşleştirmesi için son gün

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbulkart’lar 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren HES kodu olmadan kullanılamayacak. Uygulama ile, pozitif çıkan veya hastalık riski taşıyan hastaların kaçak yollardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarının önüne geçilecek.

İstanbulkart ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında entegrasyonunun sağlanması noktasında, İBB iştiraki BELBİM ile Sağlık Bakanlığı teknik ekipleri gerekli teknik entegrasyon çalışmalarına başlamıştı.

Sağlık Bakanlığı’nca İBB’ye iletilecek olan tanısı konmuş Covid-19 taşıyıcılarının veya bu kişilerle temasta olanların kişiselleştirilmiş İstanbulkart’ları askıya alınacak. Anonim İstanbulkart’ları kişiselleştirilecek. Bugünden itibaren HES kodu eşleştirilmesi yapılmayan kartlar kullanılamayacak.

Peki İstanbulkart’a HES kodu eşleştirmesi nasıl yapılır?

İstanbulkart HES Kodu eşleştirmesi için öncelikle kişinin HES Kodu'na sahip olması gerekecek. HES kodu almak için Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilerek, 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklamak gerekiyor. KOD kullanım süresi seçildikten sonra KOD oluşturuluyor.

Bir diğer yöntem de SMS ile HES Kodu almak. HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazıldıktan sonra 2023'e SMS gönderip HES Kodu alınabiliyor.

İSTANBULKART HES KODU TANIMLAMA İŞLEMİ

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden alınan HES Kodu, kişisel bilgiler ve telefon numarası https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlar doldurularak İstanbulkart'a tanımlanabiliyor. İstanbulkart Mobil kullanıcısı olanlar da uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlama yapabiliyor.

İstanbulkart - HES kodu eşleştirmesi için son gün - Resim : 1