Erdem Aslanoğlu: Spor alanında 16 milyona eşit hizmet götüreceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Spor İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Aslanoğlu yaptıkları çalışmaları anlattı.

Erdem Aslanoğlu: Spor alanında 16 milyona eşit hizmet götüreceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Spor İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Aslanoğlu, altyapı faaliyetleriyle şehrin dezavantajlı ilçeleri başta olmak üzere dört bir yanında sporcu kazandırma faaliyetleri yapacaklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (İstanbul BBSK) Genel Sekreteri ve Spor İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Aslanoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olarak sporu tabana yaymak için kapsamlı bir çalışma başlattıklarını belirten Aslanoğlu, “İstanbul adeta bir sporcu fabrikasına dönüşecek” dedi.

İBB iştiraki Spor İstanbul’un 52 spor tesisi, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı olan 100’ün üzerinde okul spor salonu olduğunu kaydeden Aslanoğlu, “Spor tesislerimiz ve okul spor salonlarımızda uzman antrenörlerimiz ile birlikte sporcu tarama faaliyetlerimiz sürüyor. Bunun yanı sıra yeni ve geniş çaplı bir tarama çalışması başlatarak İstanbul’un dezavantajlı bölgeleri başta olmak üzere tüm şehirde kapsamlı bir tarama faaliyetine başlayacağız” dedi.

“İSTANBUL’UN POTANSİYELİNE İNANIYORUZ”

Aslanoğlu, İstanbul’un potansiyeline inandıklarını ifade ederek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak bizim şu anda 4 bine yakın lisanslı sporcumuz bulunuyor. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Yapacağımız tarama faaliyetleri ile genç yetenekleri Türk sporuna kazandırmayı hedefliyoruz. İstanbul’u adeta bir sporcu fabrikasına dönüştürerek, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda, Olimpiyat Oyunları’nda şehrimizi ve ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştireceğiz” diye konuştu.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ SPORDA DA YAŞATACAĞIZ”

İstanbul’daki tüm organizasyonlarını Türk sporuna faydalı işler yapmak üzerine kurduklarını kaydeden Aslanoğlu, “Hedefimiz, bugüne kadar arka planda bırakılmış, görmezden gelinmiş, İstanbul’un dezavantajlı mahallelerinde olmak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne getirdiğimiz sosyal belediyecilik anlayışını spor alanında da sürdürmek ve 16 milyon İstanbulluya eşit hizmet götürmek. İstanbul’un her bölgesindeki genç kardeşlerimize, onların ailelerine ulaşıp, kulübümüzde spor yapma imkanı sağlamak istiyoruz. Hem bu ailelerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek hem de ülkemizin bayrağını en yukarda taşıyacak sporcular yetiştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

“SPORCULARIMIZIN AİLELERİ İLE ARAMIZDA BİR BAĞ OLUŞUYOR”

Erdem Aslanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak Sultangazi sınırları içerisinde Avrupa’nın en büyük tesislerinden biri olan Cebeci Spor Kompleksi’nde Türk sporuna katkı sunduklarını ifade etti.

Altyapı sporcularının çoğunun bölgede ikamet ettiklerini belirten Aslanoğlu, sporcuların ailelerine de temas ettiklerini ve çok farklı hikayelerle karşılaştıklarını ifade etti. Özellikle dar gelirli ailelerin, çocuklarının spor alanındaki gelişimini gördüklerinde yaşadıkları mutluluğun kendilerini de motive ettiğini belirten Erdem Aslanoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Sporcularımızın gelişimi bizi mutlu ederken aileler ile aramızda bir bağ da oluşturuyor. Aileler kendilerini İstanbul’a ait hissediyorlar. İstanbul’da başlattığımız bu değişim, spor alanında da sürüyor. 16 milyona hizmetimiz bu anlayışla devam edecek” dedi.

Etiketler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi