Kadıköy Belediyesi,'nden 'Kadın Yaşam Evleri'

Kadıköy Belediyesi, kentsel dönüşüm nedeniyle tapusu belediyeye devredilen 6 daireyi Kadın Yaşam Evi’ne dönüştürdü. Türkiye’de ilk kez uygulanan projeyle şiddete maruz bırakılan kadınlar ve 12 yaşından büyük erkek çocukları, Yaşam Evleri'nde kalabilecek.

Kadıköy Belediyesi,'nden 'Kadın Yaşam Evleri'

Kadıköy Belediyesi, şiddete maruz bırakılan kadınlar ve 12 yaşından büyük erkek çocukları için Kadın Yaşam Evleri açtı.


Kadıköy Belediyesi, Kadın Yaşam Evleri'nin bir tanıtım videosu ile duyurdu. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü kapsamında yayımlanan filmde 12 yaşından büyük oğlu olan ve şiddet maruz bırakılan kadınların yaşam mücadeleleri, kendi anlatımlarından yola çıkarak konu ediliyor.

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Türkiye’de şiddet gören binlerce kadın, 12 yaşından büyük erkek çocuklarıyla sığınma evlerine alınmadığı için şiddet ortamında yaşamaya devam ediyor.

Sığınma evlerine giden kadınlar, mevzuat gereği, 12 yaşından büyük oğullarını yanlarında götüremiyor, çocuklarını ya şiddet ortamında bırakmak ya da devlet korumasına vermek zorunda kalıyor. Sığınma evine özel gereksinimi olan çocuklarıyla kabul edilen kadınlar ise ortak yaşam kuralları gereği ciddi zorluklarla karşılaşıyor" denildi.

"Kadıköy Belediyesi de bu soruna çözüm bulmak amacıyla diğer kurumlara emsal teşkil etmesi amaçlanan bir proje ile kentsel dönüşüm nedeniyle tapusu Belediyeye geçen 6 daire pilot çalışma olarak yaşam evine dönüştürdü" denilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kadın ve çocuğuna tahsis edilen ve fatura giderleri ile ev eşyalarının belediye tarafından karşılanan evde, kadınlar yeni bir yaşam kurana kadar, çocuklarından ayrılmak zorunda kalmadan geçici olarak konaklayabiliyor. Bu evlerde konaklayacak kadın ve beraberindeki çocukların kabulü, Kadın Konukevleri yönetmeliğinde olduğu gibi Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından uygun görülen ve yönlendirilen kadınlar olacak."

Etiketler
Kadıköy Kadıköy Belediyesi Şiddet Türkiye