'Polis esnafı darp etti' iddiası! Esenler'de büyük vurgun mu yapılıyor?

ARİ 3-4-5 yayın evleri savcılıktan ürünlerinin bandrolsüz ve korsan satış yapıldığı iddiasıyla Esenler Cumhuriyet meydanındaki OSEN Kitap bayiini şikayet ettiler. Yapılan arama esnasında, kitabevinin sahibi Ayar'ın şiddet gördüğü iddia edildi.

'Polis esnafı darp etti' iddiası! Esenler'de büyük vurgun mu yapılıyor?

ARİ 3-4-5 yayın evleri savcılıktan ürünlerinin bandrolsüz ve korsan satış yapıldığı iddiasıyla Esenler Cumhuriyet meydanında faaliyet gösteren OSEN Kitap bayiini şikayet ettiler. Yapılan arama esnasında Osen kitabevinin sahibi Osman Ayar, polisler tarafından şiddet gördüğünü iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

7-24esenlerhaber.com'un haberine göre, Ayar, olayın arkasında kitap vurgunu olduğunun altını çizdi.

Ayar, ”Esenler Mimarsinan Mahallesi İstanbul Caddesi No: 4 sayılı adreste faaliyet gösteren işyerinin sahibiyim ve 20 yıldan beri bu iş yerini işletiyorum. Namusumla çalışan, helalinden iş yapan ve vergisini aksatmadan ödeyen esnafım. 28 Ekim 2020 tarihinde ARİ /3-4-5 isimli yayıncılık şirketleri asılsız bir iddia ile işyerimde bandrolsüz ve korsan ürün satış yapıldığını söyleyerek savcılıktan arama kararı aldırarak, iş yerime Esenler emniyet müdürlüğünden görevli polislerle savcılık kararına istinaden arama yapmak üzere geldiler. Aramaya gelen polislerin beraberinde iki şikayetçi avukat ve bir bilirkişi vardı.

Bilirkişinin arama yapması için yetki belgesinin olup olmadığını sordum, bilirkişi bana böyle bir yetkisi olduğuna dair evrak ibraz etmedi. Bunun üzerine bende polislere 'avukatların gözlemci olabileceklerini arama yapamayacaklarını, bilirkişinin bunların arama yapmasına müsaade etmemelerini ve görevlerini yapmalarını' söyledim, bunun üzerine işyerime gelen polisler müşterilerin ve işyerimde çalışanlarımın önünde beni darp ettiler, küfürler ettiler, boğazımı sıkarak şiddet uyguladılar. Beni tahrik ederek kendilerine karşılık vermemi beklediler, karşılık vermeyince daha çok sinirlenerek 'Seninle sonra görüşeceğiz' dediler. Tüm bu gelişmeler kamera kayıtlarında mevcutdur. Tarafıma edilen küfürlerin ve fiziki şiddettin kabuledilebilir bir tarafı olamaz, adalete güveniyorum ve hukuki yoldan hakkımı arayacağım” dedi.

Ayar şöyle konuştu:

“ Esenlerde bir çeteleşme var, bu çeteleşme maalesef okullarda yapılıyor ve bu yolla aileler soyuluyor. Bizler namuslu esnaflar olarak bu soyguna, yüksek fiyatlarla öğrencilere ve velilere verilen kitapları daha ucuz ve uygun fiyata verdiğimiz için olacak ki bu uygulamaya maruz kaldım.

Yardımcı ders kitapları veya kaynak kitaplarının okullarda satışı bakanlık genelgesiyle yasaklanmasına rağmen, bazı okul müdürlerinin, öğretmenlerin arkasında duracaklarını beyan ederek, pazarcılardan, bazı yayınevlerinden yüksek rakamlarla kitaplar alarak öğrencilere dayatılması yanlışına karşı mücadele veriyoruz.

Esenlerde öğrencilere baskı kuruluyor ve yasak olmasına rağmen kaynak kitaplar yüksek rakamlarla velilere ve öğrencilere zorla veya bazı dayatmalarla satılıyor.”

Etiketler
Esenler Polis Savcı Şiddet