Kanal İstanbul rantına karşı çıkanlara polis engeli

Kanal İstanbul'a karşı yapılmak istenen yürüyüş polis tarafından engellendi.

Kanal İstanbul rantına karşı çıkanlara polis engeli

Kanal İstanbul'a karşı yapılmak istenen yürüyüş polis tarafından engellendi. Yürüyüşün engellenmesine tepki gösteren yaşam savunucuları toplanma yerlerinde basın açıklaması düzenledi. İki kişi gözaltına alındı.

Birgün'de yer alan habere göre; uzmanların tüm uyarılarına rağmen iktidarın yapmakta ısrarcı olduğu Kanal İstanbul projesine karşı yapılacak yürüyüş polis tarafından engellendi. Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Kanal İstanbul projesine karşı Yeniköy'den Karaburun'a yürüyüş yapma kararı aldı.

Ancak koordinasyonun gerçekleştirmek istediği Yeniköy yürüyüşü polisler tarafından ‘pandemi, milli güvenlik, kamu düzeni ve genel ahlak’ gibi gerekçelerle engellendi.

Yaşam savunucularını yürüyüşün başlayacağı noktaya götürecek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait araçlar ise ‘eksik evrak’ gerekçesiyle bağlandı. Koordinasyon üyeleri Yeniköy’de yapılacak yürüyüşün engellenmesinin ardından Avcılar, Şişli, Kadıköy ve Küçükçekmece’de açıklamalar yaptı.

CİNAYETE SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Buluşma noktalarından biri olan Avcılar’da gerçekleştirilen açıklamada CHP Milletvekili Dr. Ali Şeker, “Biliyorsunuz ki balıkların dili yok, ağaçların dili yok, doğanın dili yok, bizim de dilimiz olmasın, lal olalım istiyorlar” dedi. Şeker, “Biz doğanın hakkını savunmaya devam edeceğiz, kör olmayacağız, dilsiz olmayacağız, sağır olmayacağız. Çünkü bu proje Marmara Denizi’nin ölümü demek ve böyle bir cinayetin işlenmesine kimsenin sessiz kalmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

BİR KAÇ ŞİRKETİ ZENGİN ETMEK İÇİN

Diğer bir buluşma noktası olan Şişli de yapılan açıklamada ise, “Ülkede pandemi var, sağlık sorunu var devletin şu anda önceliği gerekli sağlık önlemlerini almak, okulları güvenli şekilde açmak, hastaneler yapmak, güvenli ulaşım sağlamak. Ancak İçişleri Bakanlığı birkaç şirketi daha da zengin edecek projeler yapabilmek için bize yasak kararları alıyor” dendi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kadıköy’de polis engeliyle karşılaşan yaşam savunucuları toplanma yerinde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında, “İstanbul'un Türkiye'nin doğasının yok olacağı bilinci ile buraya geldik. doğamızı, yaşamamızı, sağlığımızı savunmak için buradayız. Sadece rant sağlamak isteyenlere karşı buradayız fakat bizlerin seyahat etme özgürlüğümüz otobüslerimize el konularak engellendi. Pandemi bahane edildi” ifadeleri yer aldı.

Kadıköy’de basın açıklaması sırasında ‘rantsal Tayyip’ sloganları attığı gerekçesiyle iki kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

BU KANALI YAPTIRMAYACAĞIZ

Kendi özel araçlarıyla Karaburan’a giden yaşam savunucuları bölgede basın açıklaması düzenledi. Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada polis engellemelerine tepki gösterildi.

Açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Bugün Yeniköy’e, Karaburun’a, Durusu’ya gitmemize engel olsanız da bilin ki bu kanalı size yaptırmayacağız. Giresun’da yaşananların İstanbul’da da tekrar etmesine izin vermeyeceğiz. Haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz, yasal haklarımızı gasp etmenize izin vermeyeceğiz. Kanal İstanbul Projesi, kentli hakkını yok sayan, toplumun, gelecek kuşakların ve tüm canlıların yaşam hakkını gasp eden bir projedir. Hangi bahane ile olursa olsun, yürüyüş ve etkinliklerimizin engellenmesine sessiz kalmayacağızKatılın durduralım İstanbul’u birlikte kurtaralım.”

Etiketler
Kanal İstanbul Polis