AKP’nin faturası CHP’ye kesildi: Esenyurt Belediyesi'nin banka hesabına bloke kondu

İstanbul Esenyurt Belediyesi’nin AKP döneminden kalan 67.8 milyonluk borcu nedeniyle banka hesabına bloke konuldu.

AKP’nin faturası CHP’ye kesildi: Esenyurt Belediyesi'nin banka hesabına bloke kondu

AKP yönetimindeyken belediyenin temizlik işleri ihalesini alan Albayrak grubuna ait Yeşil Adamlar Atık Yönetimi ve Taşımacılık A.Ş. 2017 ve 2018 yıllarına ait 14 aylık alacağı için yerel seçime sayılı günler kala tahsilat için harekete geçti. 14 ay boyunca fatura düzenlemeyen şirket, icraya başvurdu.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İcra Müdürlüğü de Esenyurt Belediyesi'ne 2019 yılının şubat ayında 5 milyon 888 bin liralık faiz ile birlikte toplam 67 milyon 858 bin liralık “ilamsız takipte ödeme emri” tebliğ ederek icra takibi başlattı.

O dönem AKP yönetiminde olan belediye, hak ediş evrakında fatura bulunmadığından ödeme yapmadı ve faiz alacağına itiraz etti. Seçime günler kala 22 Mart 2019 tarihinde belediye, şirketin alacağının 1.7 milyon liralık kısmını ödedi. 9 Nisan 2019'da şirketin haciz talebi, icra müdürlüğü tarafından kabul edildi.

İcra Müdürlüğü, belediyenin “haczedilemez” olan vergi, resim ve harç hesaplarına haciz koydu. Belediyenin yıllık 600 milyon liralık gelirinin toplandığı tüm hesaplar bloke edildi.

Etiketler
Esenyurt