Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Galata Kulesi'ndeki 'hilti' tahribatı hakkında açıklama

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Hassasiyetlerimizle uyuşmayan yöntemler kullanan yüklenici firmaya ise gerekli yaptırımlar uygulanacaktır." denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) elinden alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bünyesine geçirilen megakentin simge yapılarından Galata Kulesi’nde ‘restorasyon’ adı altında çalışma başlatıldı.

Tarihi yapıda duvarların hilti ile parçalanması büyük tepki çekerken Vakıflar Genel Müdürlüğü konu hakkında açıklama yaptı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle oldu:

Galata Kulesi zemin katındaki işlem; kuleye sonradan eklenen yapılardan ve deformasyona uğramış malzemelerden arındırılması işlemidir.

Yapılan teknik incelemelerde; kule zemin katındaki duvarın çimento esaslı sıva raspası sonucunda duvar örgüsünde bozulmaların ortaya çıktığı, orjinal yapısının bozulduğuı ve bu müdahalelerin yakın dönemde yapıldığı anlaşılmıştır.

Galata Kulesi; insanlığın ortak mirası, İstanbul’un siluetinin ayrılmaz parçasıdır.Hassasiyetlerimizle uyuşmayan yöntemler kullanan yüklenici firmaya ise gerekli yaptırımlar uygulanacaktır.

Etiketler
Galata Kulesi Vakıf