Galata Kulesi'ndeki yıkımın nedeni ortaya çıktı! Rant uğruna tarihi yok ediyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinden alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bünyesine geçirilen Galata Kulesi’nde restorasyon adı altında yapılan yıkımın nedeni ortaya çıktı. 'Beyoğlu Kültür Yolu'...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) elinden alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bünyesine geçirilen megakentin simge yapılarından Galata Kulesi’nde ‘restorasyon’ adı altında çalışma başlatıldı.

Yapılan yıkımda verilen tahribata karşı İBB alarma geçti. İBB Sözcüsü Murat Ongun, suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

YIKIMIN NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Gazeteci Ozan Gündoğdu, yıkımın nedenini Twitter hesabı üzerinden açıkladı. Yıkımın nedeni "Beyoğlu Kültür Yolu" adlı proje...

"Bu yıkımın altında 'Beyoğlu Kültür Yolu' denen proje yatıyor" diyen Gündoğdu şunları söyledi:

"Yol, Doğuş Holding'in Galataport Limanı'nda başlayacak, Fettah Tamince'nin AKM'sinde bitecek. Yolun duraklarından biri olan Galata Kulesi bu nedenle İBB'den alındı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne verildi.

Proje aynı zamanda ETS tur'un da sahibi olan Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un projesi. Bu kapsamda turizm devleri Rixos'un sahibi Fettah Tamince ve Doğuş Holding'in sahibi Ferit Şahenk yolun başı ve sonunu tutuyor. İşte yerli ekonomi..."

Etiketler
Galata Kulesi Beyoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Vakıf